El ritme de l’evolució tecnològica i la creació de normativa específica condicionen el futur dels cotxes autonoms.

Quan parlem d’innovacions aplicades als cotxes hi trobem tot tipus d’opcions: novetats en seguretat, aplicacions tecnològiques, monitors per detectar el cansament i la salut del conductor,… Però la gran tendència a la que apunta el sector pel futur és la conducció autònoma. A Ciutat del Motor hem vist com els nous actors de la indústria, com Google, Apple i, sobretot, Tesla i Uber, estan donant passes de gegant en dotar d’autonomia els cotxes, alhora que les marques tradicionals investiguen per no perdre el tren que marcarà el futur. Malgrat això, incògnites com el temps que es trigarà en desenvolupar un sistema 100% fiable i aspectes com l’adaptació de la legislació a la realitat que ha de venir ens obliguen a fer-nos una pregunta: quan arribarà definitivament la conducció autònoma?

Estat de la qüestió

Trobar-nos un cotxe en circulació sense conductor ens pot semblar més propi d’una escena de Blade Runner que no pas d’una realitat que podem trobar circulant per la nostra ciutat. Però la conducció autònoma ja és real en metròpolis com Singapur, que ha estat la primera en presentar un servei de taxis amb vehicles autònoms, gràcies a l’empresa americana NuTonomy. L’usuari només ha de demanar el servei a través d’una app i, en pocs minuts, es trobarà amb un vehicle sense conductor capaç de circular pels carrers de la ciutat sense assistència humana. Per ara, el projecte està en fase de proves, pel que cada vehicle compta amb un enginyer a la posició del pilot, per evitar possibles imprevistos. L’empresa espera poder prescindir d’ells durant aquest 2018. De moment, els resultats són tan positius que s’està aplicant el mateix programa a zones restringides de Boston.

L’última marca en donar a conèixer el seu programa d’autonomia és Renault, amb la presentació del Symbioz, el prototip del que ha de ser el seu primer cotxe autònom. La marca francesa va programar, a finals de 2017, un seguit de passejos a periodistes especialitzats per les afores de París. Per ara, el Symbioz és un vehicle amb capacitat per circular només per autopistes, gràcies a una tecnologia basada en 34 sensors i un sistema de mapes digitals. La marca espera tenir aquest model preparat per circular per tot tipus de via i començar la seva comercialització al 2023.

I la marca que més expectatives està despertant en aquesta qüestió és Tesla. De fet, la firma d’Elon Musk presumeix d’estar preparada per la conducció autònoma des de 2016. Els seus models incorporen l’opció de pilot automàtic per trams d’alta velocitat, tot i que el seu ús encara no està validat per la llei. Es tracta d’un sistema que entraria en el Nivell 3 sobre de 4 de conducció autònoma, el que vol dir que la funció Autopilot l’ha d’activar una persona i que el conductor s’ha de mantenir al volant.

L’empresa, però, ja ha avançat cap a la autonomia total amb el llançament del software Autopilot 2.0, una actualització que promet arribar al nivell 4 de conducció autònoma. És a dir, un sistema en el que el cotxe no necessita cap tipus d’intervenció humana.

Entorns controlats

Ara bé, tots els exemples exposats només estan en fase de proves o, fins i tot, presenten opcions que legalment no es poden utilitzar. El mateix succeeix amb experiments com Firefly, de Google – que era capaç de fer sol trajectes per dins de les instal·lacions de l’empesa- o el Projecte Titan de Google, que preveu aplicar l’autonomia a vehicles Lexus per fer proves per les carreteres de Califòrnia.

Si la conducció 100% autònoma encara no és una realitat és perquè, primer, la tecnologia està en plena fase de desenvolupament i proves i, després, per la necessitat de crear lleis que contemplin aquesta innovació i fixin responsabilitats en cas d’accident.

Les primeres passes estan donades. La Comissió de Comerç del Senat dels Estats Units ja ha aprovat una llei que permetrà als fabricants comercialitzar fins a 15.000 vehicles autònoms durant un any. L’objectiu és provar la conducció autònoma per reduir la sinistralitat a les carreteres. Si l’estadística d’accidents mortals es redueix amb aquests models, el Govern Federal permetria vendre fins a 80.000 cotxes més anuals per marca.

A España, la llei preveu des del 2015 que els fabricants facin proves dels seus vehicles, i els conductors de Tesla poden utilitzar la funció semiautomàtica de la marca, fins el punt de poder abandonar el cotxe en el moment de l’aparcament automàtic.

El proper pas doncs és crear un codi de circulació adaptat als nous vehicles i a les seves innovacions tecnològiques. Encara no és un element habitual en el nostre dia a dia, però el cotxe automàtic està més a prop de ser realitat que no pas de quedar-se en la ciència ficció.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *