La mobilitat elèctrica està generant un canvi de comportament als conductors i creant nous hàbits entre ells.

1. Planificar abans de viatjar

Els usuaris de cotxes elèctrics tenen molt clar que a l’hora de sortir de viatge cal calcular els quilòmetres de la ruta, si podrem arribar a la destinació sense recarregar o caldrà fer una parada pel camí. L’aplicació Kia Charge facilita molt aquesta tasca.

2. Conduir més relaxat

Els conductors de vehicles elèctrics asseguren que condueixen de manera més tranquil·la. La suavitat i el silenci de marxa, el consum elèctric, l’autonomia i l’esperit sostenible creen una atmosfera interior que indueix a conduir amb menys presses i agressivitat al volant.

3. Ús més suau de l’accelerador i menor del fre

La majoria dels usuaris comenten que el seu cotxe elèctric “surt disparat” quan accelera com en un de convencional. D’altra banda, el sistema de recuperació d’energia dels cotxes elèctrics els dóna un gran poder de retenció quan s’aixeca el peu de l’accelerador. Als models de Kia aquesta retenció es pot regular en diferents nivells. Amb el mode “One Pedal”, que activa el grau màxim de recuperació d’energia en frenada, es pot conduir sense trepitjar el pedal del fre en condicions normals de circulació.

4. Aprofitar els modes de conducció

Els conductors de cotxes elèctrics usen més els diferents modes de conducció que ofereixen aquests models per adaptar lexperiència de conducció en funció de les seves necessitats. Per exemple, la majoria passa al mode Ressò quan es cobreix la meitat de l’autonomia disponible o tria el mode sport quan vol gaudir més de la conducció.

5. Oblidar les marxes

El pas d’un canvi manual a un automàtic fa que us conductors oblidin canviar de marxa, però el pas a un elèctric –que no té caixa de canvis– fa que desaparegui qualsevol record de les marxes en si. L’acceleració i l’empenta són completament lineals, sense les variacions i estrebades, per molt petites que siguin, que produeix el pas d’una marxa a una altra.

6. Gaudir del silenci

Molts conductors de cotxes elèctrics confessen que, en determinats moments (circulant a les nits d’estiu per la ciutat, creuant un parc natural, en una carretera de costa…) els agrada circular amb les finestretes baixades, sentint com el cotxe llisca amb el únic so de l’aire.

7. Aparcar on vulguis

“He oblidat què és un parquímetre, o mirar si és zona blava o verda”, comenten molts clients, que valoren molt positivament la sensació de poder aparcar el cotxe a “qualsevol” lloc sense preocupar-se de la zona d’estacionament regulat o l’hora .

8. M’hauran vist?

Molts conductors de cotxes elèctrics temen que els vianants o ciclistes no s’hagin adonat de la seva presència. Per això solen cerciorar-se que els han vist i, si estan d’esquena, fins i tot toquen el clàxon per alertar-los que ve un cotxe.

9. Recarregar mentre…

Els usuaris es fixen als supermercats, centres comercials, zones d’oci o restaurants que disposen de carregadors; i solen triar-los per poder carregar el cotxe mentre fan la compra o passen una estona de lleure.

10. L’ajuda de les aplicacions

La majoria dels conductors usen aplicacions que faciliten la vida a l’usuari d’un cotxe elèctric, bé per localitzar punts de càrrega, tenir-ne informació detallada, la forma de pagament, la seva disponibilitat o tipus de connectors; o bé per planificar rutes. El servei Kia Live de l’aplicació UVO Connect i Kia Charge són un bon aliat en aquest sentit. Kia Charge té els preus de càrrega actualitzats en temps real i creant un compte, es pot reservar un punt de càrrega i fer el pagament de forma mensual.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.