Un vehicle és una peça d’enginyeria que té un nivell de complexitat realment alt. De vegades no ens adonem, perquè avui en dia, la sofisticació i modernitat que s’ha aconseguit en el món dels cotxes ens impedeix veure-ho, ja que conduïm cotxes que són molt més que simples vehicles. Això fa que es trenqui la nostra línia de visió entre la peça d’enginyeria que conduïm i el cotxe com un producte que consumim. Tot i això, és important recordar que, quan sortim dels concessionaris de cotxes a Badalona amb el nostre nou i flamant cotxe nou, hem de tenir en compte una sèrie de consells elementals de manteniment per assegurar que el nostre vehicle no caurà en alguna de les avaries de cotxes més freqüents.

Hem de tenir en compte que, si bé és cert que de vegades haurem de dur a tallers oficials a Badalona el nostre cotxe, l’ideal és evitar trepitjar el taller al màxim possible. Anar a un taller vol dir que al nostre cotxe li ha ocorregut un contratemps, i per això, implementant els següents 5 consells bàsics de manteniment que veurem a continuació, aconseguirem evitar problemes que podrien acabar en greus avaries.

5 consejos básicos de mantenimiento del vehículo

 

1 – Cuida l’oli del motor

La cura de l’oli del motor és fonamental per al correcte funcionament del nostre vehicle. Hem de tenir en compte que el motor és l’element principal del nostre cotxe, de manera que cal cuidar com es mereix. L’oli fa que el motor funcioni sense problemes, així que cal acostumar-se a revisar-lo forma freqüent, a través de la barilla mesuradora del nivell d’oli que es troba a la zona del motor, sota el capó.

 

2 – Vigila les rodes del teu cotxe

Les rodes també són fonamentals. D’una banda hem de revisar de manera freqüent la pressió dels pneumàtics, això és important perquè uns pneumàtics amb baixa pressió consumiran més combustible i poden suposar un risc per a la conducció. D’altra banda també cal tenir en compte que és important que els pneumàtics estiguin en bones condicions i tinguin els nivells de dibuix que almenys indica la legislació vigent.

 

3 – No deixis que el cotxe es quedi guardat amb la reserva

És important tractar d’evitar que el cotxe es quedi guardat o camini en reserva durant molt de temps. Això es recomana perquè normalment al final del dipòsit es troben residus, que s’emmagatzemen en aquest combustible que sol quedar en la reserva i que podrien danyar el motor del vehicle. Si bé és cert que els cotxes moderns vénen preparats per poder treballar amb aquests petits residus, és convenient tenir-ho en compte.

 

4 – Neteja el cotxe de forma freqüent

Pot semblar un consell allunyat del que serien les tasques de manteniment raonables per a qualsevol vehicle, però res més lluny de la realitat. Mantenir net el nostre vehicle, tant per dins com per fora, garanteix que la seva vida serà més longeva, perquè hi ha residus que van menjant-se els diferents materials com pintures i plàstics i és convenient eliminar-los. A més, cal tenir en compte que com més cura tinguem del cotxe, menys valor perdrà en el mercat i això ens permetrà tenir oportunitats de vendre’l en el futur, en cas que vulguem fer-ho, per un preu més elevat.

 

5 – Revisa els líquids amb freqüència

Al vehicle portem líquid refrigerant, per evitar el sobreescalfament del motor en cas que es produeixi. El líquid de frens, el líquid de direcció i d’altres. És important revisar-los de forma periòdica per evitar problemes.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.