Carreteres perilloses

Cada vegada que que surto amb el meu cotxe des de Sant Cugat amb direcció a Barcelona, sóc conscient que m’espera l’Arrabassada (BP-1417), la carretera que compta amb 11,4 quilòmetres dels més perillosos de tot Catalunya. Per aquest motiu, sempre prenc precaucions per evitar patir algun accident amb el meu cotxe, així que en aquest article vaig a donar 5 consells per no patir un accident de trànsit al conduir per carreteres perilloses. Aquests consells es basen en dues premisses fonamentals, l’estat de les carreteres i la seva perillositat, i el correcte manteniment del vehicle.

5 Consells per evitar un accident de cotxe

Amb aquesta sèrie de tips aconseguirem minimitzar el risc de patir un accident de trànsit a Barcelona i les carreteres Catalanes en general:

1. Traçar una ruta alternativa prèvia
A través d’internet és molt fàcil avui dia conèixer quines són les carreteres més perilloses de Catalunya. Per això, abans de sortir, s’ha de traçar una ruta que eviti haver de circular per aquestes carreteres. Sempre que sigui possible, es pot buscar una ruta alternativa i així evitar aquestes carreteres amb alt índex de sinistralitat com l’Arrabassada, la BV-5001 (entre Martorelles a Vilanova del Vallès) o la la BP-2121 (de Vilafranca del Penedès a Sant Martí Sarroca).

 

2. Respectar les normes de circulació
Tot i que és un consell obvi, no deixa de ser molt important. En circular per carreteres perilloses és fonamental respectar de forma estricta les normes de circulació i els senyals de trànsit que ens trobem en les mateixes. La direcció de trànsit és conscient de quines carreteres són perilloses, i intenta senyalitzar-de manera que es redueixin els accidents de trànsit. Per tant és bàsic respectar els límits de velocitat establerts, les zones d’avançament, etc.

 

3. Manteniment del vehicle
Tenir un adequat manteniment del cotxe és sempre important a l’hora d’evitar accidents, però ho és encara més, quan s’accedeix a carreteres considerades com a perilloses. Tenir les rodes ben alineades, els pneumàtics amb la pressió adequada o els frens en perfecte estat pot evitar gran quantitat d’accidents. Si es va a agafar una carretera, de la qual coneixem la seva perillositat, no està de més fer una petita revisió de l’automòbil pel que fa a líquid de frens, pneumàtics, neteja de vidres i miralls retrovisors, etc.

 

4. Conduir durant el dia
En afrontar trams de carretera perillosos la visibilitat és un factor que influeix en el nivell de risc de patir un accident de cotxe. Si és possible, evitar conduir a la nit o en hores de poca visibilitat per aquests trams. També evitar aquestes carreteres perilloses els dies de pluges o gelades, que a més de fer que l’asfalt sigui més perillós per esllavissades, redueix molt la visibilitat.

 

5. Evitar distraccions

En conduir per una carretera, que ja de per si és perillosa, afegir distraccions a la conducció només farà que el risc d’accident augmenti. Per això és important evitar distraccions externes, sobretot l’ús de telèfons mòbils, durant la conducció.

Afortunadament cada vegada són menys els trams de carretera considerats perillosos a Catalunya, però encara queden molts on el risc de patir un accident és força elevat. Per això és important seguir els cinc consells que s’han donat en aquest article, per evitar contratemps amb el cotxe en conduir per les carreteres més perilloses.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.