5 invents de la NASA per l'automòbil

La cursa espacial ha estat una font inesgotable d’innovacions per a la indústria de l’automòbil

En aquest portal hem repassat en diferents ocasions les novetats tecnològiques que estan marcant tendència i que podrem veure en els propers anys. Però poques vegades ens hem aturat a pensar en l’origen d’aquestes invencions i la cursa espacial ha estat, des dels anys ’50, una font inesgotable de novetats pel sector de l’automòbil. En aquesta entrada repassem cinc invents de la NASA que han canviat la forma que teníem d’entendre els cotxes i la conducció.

 

5.- Túnels més segurs

El 1995, l’enginyer de nous materials de la NASA, Jonathan Lee, es trobava en converses constants amb les grans marques de cotxes dels Estats Units arrel de l’acord de col·laboració Next Generation Vehicles, entre l’agència i el sector automobilístic. Va ser durant aquest projecte que Lee va treballar en el desenvolupament d’un format d’alumini especialment resistent.

Aquell prototip es va utilitzar per a la fabricació de fulles metàl·liques lleugeres amb capacitat d’aguantar temperatures per sobre dels 380 graus i que s’aplicarien als panells de ventilació. El que va començar com a prova a l’estat de Minneapolis ha acabat universalitzant-se, millorant així la seguretat en els túnels en cas d’incendi.

 

4.- Frens més fiables

Un dels primers problemes als que es va haver d’enfrontar la NASA a l’hora de preparar els seus llançaments espacials va ser aconseguir desenvolupar materials amb capacitat per resistir les altes temperatures que es trobarien les nau a l’hora d’entrar i sortir de l’atmosfera.

Les diferents novetats introduïdes per la NASA a les capes externes de les seves naus han servit pel desenvolupament de nous frens que, avui, ja són capaços d’aguantar temperatures de fins a 340 graus.

 

3.- Fibra de carboni

La fibra de carboni va ser el material clau pel desenvolupament dels coets, gràcies a la seva gran resistència i la seva lleugeresa. Dues característiques tan preuades a la indústria aeronàutica com a l’automobilística.

El seu ús en cotxes és habitual en models esportius i, com no, en la competició, però cada cop és més normal trobar-ne a models convencionals, ja sigui com a element decoratiu en, per exemple, els retrovisors, o com a material per millorar l’aerodinàmica, en diferents components del xassís.

La indústria espera que el desenvolupament tecnològic permeti abaratir el cost de producció de la fibra de carboni i generalitzar l’ús d’un material lleuger i resistent.

 

2.- La fi de l’aquaplanning

La NASA ha estat un col·laborador habitual en els programes de recerca tecnològica per a la seguretat a la carretera dels Estats Units. Un dels projectes més exitosos va ser el Langley Research Center’s Safety Gooving, desenvolupat als anys ’60 per l’agència i que va suposar la publicació d’un estudi que demostrava com amb la creació de petits canals als costats de la carretera s’absorbia l’excés d’aigua i es milloraven les condicions de seguretat en la conducció sota la pluja.

Les proves pilot del projecte van demostrar com amb l’aplicació d’aquella novetat reduïa un 98% el s accidents de trànsit sota aquelles condicions, gràcies a la pràctica eliminació de l’efecte aquaplanning.

 

1.- GPS

Segurament la innovació d’origen espacial a la que més ús li donem. Aquests sistemes de navegació van ser ideats pel govern dels Estats Units per dotar a les seves forces aèries d’un mètode de geolocalització. Per aconseguir-ho, van haver de llançar diferents satèl·lits a través d’un programa espacial.

Aquest sistema de navegació tridimensional és avui un software que s’inclou de sèrie en molts models.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *