Cada vegada és més palpable com des de molts països de la Unió Europea, com Espanya, s’està realitzant un especial esforç per incentivar la implantació i adquisició del cotxe elèctric, mitjançant ajudes i subvencions, per tal d’afavorir la sostenibilitat i eficiència energètica. Un dels plans més interessants per al consumidor és el promogut pel Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Pla MOVES), que té com a finalitat oferir unes ajudes molt atractives per als futurs propietaris de cotxes elèctrics.

En què consisteixen els ajuts del pla MOVES?

Amb un important pressupost, el pla MOVES ofereix una ajuda molt interessant per als compradors de vehicles i motos elèctriques: una quantia inicial de 700 euros per a aquelles persones que vagin a comprar motos elèctriques; una subvenció de base de 5.000 euros -sense incloure altres ajuts per cada comunitat o concessionari- per a la compra de vehicles lleugers elèctrics; i una altra d’uns 15.000 euros per a l’adquisició de camions i fins i tot autobusos amb propulsió alternativa elèctrica.

Els beneficiaris d’aquests ajuts són principalment aquelles persones físiques i autònoms -inclosos les comunitats de propietaris que volen adaptar les cotxeres- així com les persones jurídiques constituïdes al país del sector públic que sol·licitin les subvencions durant aquest any, posteriorment a la inversió realitzada per la compra del vehicle elèctric. Als ajuts pròpies del pla cal afegir un descompte d’uns 1.000 euros per part de la pròpia marca.

Com sol·licitar els ajuts del pla MOVES?

Un dels aspectes més importants a tenir en compte per part dels interessats en rebre aquestes subvencions és que l’alt pressupost inicial per a elles -entorn als quaranta-cinc milions d’euros-. Encara que pugui semblar significatiu, pot esgotar-se en poc temps, en ser particulars i empreses, els que poden optar als ajuts. Les sol·licituds s’atendran d’acord a l’ordre d’entrada.

Cal presentar la sol·licitud de manera telemàtica en l’administració corresponent de cada comunitat. En un termini de sis mesos, serà la pròpia administració, la que hagi de dictaminar si es té dret o no a acollir-se a les ajudes del pla MOVES. Aquelles persones que vulguin comprar cotxe elèctric, ara tenen una excel·lent oportunitat amb aquest beneficiós pla d’ajudes.

Els requisits més importants del pla MOVES

Aquells particulars majors d’edat que tinguin intenció d’acollir-se a aquests ajuts han de tenir en compte que els models de cotxes elèctrics elegits, han de tenir un cost inferior als 40.000 euros per a vehicles lleugers. El comprador només tindrà dret a adquirir un sol vehicle per gaudir de les ajudes. Cal que el comprador, a més, lliuri un vehicle matriculat a Espanya, la ITV passada, que s’hagi trobat en propietat durant almenys un any, i que aquest tingui més de deu anys d’antiguitat.

Davant la gran quantitat d’ajudes per adquirir cotxes elèctrics actuals, és una bona ocasió per comprar un vehicle, camió o moto elèctrica que compleixi amb les mesures i requisits durant els propers anys d’eficiència energètica. Un pla ambiciós per anar renovant el parc automobilístic del país per models elèctrics més eficients, menys contaminants i més adaptats als nous temps i ciutats actuals, que cada vegada s’esforcen més per crear zones netes i menys sorolloses. En tots els concessionaris oficials que formen la Ciutat del Motor al polígon Les Guixeres de Badalona t’informaran sobre aquestes ajudes del pla MOVES.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.