Aplicaciones Android Auto

El 2014 va néixer l’Open Automotive Alliance, iniciativa conjunta de 28 fabricants de cotxes i la marca tecnològica Nvidia, l’objectiu és aplicar en els vehicles les possibilitats que ofereix el sistema operatiu Android. Propi de dispositius mòbils com smartphones i tablets, s’ha convertit pràcticament en un estàndard, que comparteix el mercat amb iOS, el sistema que utilitzen els dispositius d’Apple.

Com funciona Android Auto

Tots ens hem acostumat a utilitzar aplicacions diàriament, principalment en el nostre telèfon. I estar connectats a Internet en tot moment s’ha convertit en part de la nostra rutina, ens resulta incòmode no poder llegir un correu electrònic o no ser capaços de contestar un missatge de Whatsapp en el moment en què ho rebem.

En utilitzar aplicacions en Android Auto, aquestes es poden controlar des de la pantalla multimèdia del cotxe o des dels comandaments integrats en el volant, així com mitjançant l’ús de la nostra pròpia veu. Aquestes apps es mostren en un format més simple, amb una interfície més adequada per a l’automòbil. Si el nostre cotxe no disposa de pantalla o no ens interessa utilitzar-la per aquesta funció, és possible que puguem utilitzar el nostre propi dispositiu mòbil. Les tauletes i mòbils compatibles amb Android Auto són aquells que tenen instal·lat Android 5.0 (Lollipop) o superior.

Aplicacions imprescindibles

Hi ha algunes apps d’Android Acto que tot conductor s’han de fer, per la seva utilitat i característiques pròpies. S’han adaptat a la nova plataforma, de manera que estan integrades amb el nou format i manera d’ús.

  • Navegació
    Waze Android Auto s’ha convertit en un digne rival dels típics dispositius navegadors de cotxe. Calcula les millors rutes i per a això se serveix d’informació actualitzada, tant del trànsit com de la climatologia, obres, accidents, etcètera. Rep actualitzacions en temps real dels seus usuaris, el que el converteix en un potent navegador en línia.
  • Música
    Per reproduir música, Spotify és el líder indiscutible, amb més de 30 milions de cançons al seu catàleg. El seu sistema de recomanacions i llistes és molt valorat pels seus usuaris, i en el cas de disposar d’un compte premium, s’elimina la publicitat i es permet descarregar en el dispositiu la música que ens interessi. Així, la podem escoltar quan i on vulguem, sense gastar dades. És possible fer plans familiars de subscripció, de manera que aquesta resulta molt econòmica.
  • Missatgeria
    Les aplicacions com WhatsApp i Hangouts s’integren perfectament amb Android Auto, que pot llegir els missatges en veu alta, i també escriure’ls si se’ls dictem. Podem demanar al sistema que obri una nova conversa amb un o diversos contactes. I també hi ha l’opció, amb el cotxe detingut, de previsualitzar els missatges rebuts.

Possibilitats gairebé il·limitades

S’han adaptat també a Android Auto plataformes de podcasting com iVoox o PocketCast, en què podem escoltar programes gravats sobre gairebé qualsevol tema que se’ns ocorri, i també emissores de ràdio. Precisament en això últim està especialitzada l’app TuneIn, que en les seves últimes versions s’ha fet compatible amb el nou sistema.

Cada vegada es desenvolupen més aplicacions, hi ha fins i tot senzills jocs que ens permeten interactuar, sempre mitjançant l’ús de la nostra veu. Aquesta característica és el que fa més segur a Android Auto. Quan ens habituemos a realitzar totes les funcions parlant-li al telèfon, s’evitaran moltes distraccions mentre conduïm. I també, és clar, moltes multes de trànsit.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.