Si estàs pensant en agafar el cotxe per fer un viatge durant aquest estiu, segur que l’últim que vols és haver de trucar al servei d’assistència en carretera. Per aquest motiu, volem donar-vos unes petites indicacions sobre les parts del cotxe que han de ser revisades abans de posar-te mans al volant.

Quines parts del cotxe s’han de revisar abans de viatjar?

Encara que hàgim completat la revisió de manteniment del nostre cotxe, cal prestar atenció a alguns aspectes bàsics per assegurar-te que es troben en el millor estat possible.

 1. Oli

  És important que el motor estigui en fred. Agafa la vareta, neteja-i introdueix en el dipòsit d’oli. Cal que el nivell d’oli es trobi entre les dues marques. En cas que estigui massa baix, caldrà omplir sense barrejar diversos tipus d’oli.

 2. Líquid de frens i refrigerant

  Igual que amb l’oli, han d’estar entre el mínim i el màxim. També cal que la comprovació es realitzi amb el motor en fred. Si cal afegir més líquid, tingues en compte les condicions del fabricant i mai utilitzis aigua, tret que sigui extremadament necessari. No barregis dos productes diferents.

 3. Estat de les llums

  Demana ajuda a algun amic i comprova que tots els llums funcionen correctament, no et portarà més de 5 minuts. És important fixar-se que no estiguin foses i no enlluernin. No oblidis portar un joc de recanvi al maleter.

 4. Eixugaparabrises

  Tot i que no és normal que a l’estiu plogui, quan ho fa és en prou quantitat durant molt poc temps. Fixa’t que les escombretes estiguin en bon estat i que siguin capaces d’escombrar l’aigua perfectament. No oblidis revisar el nivell de líquid eixugaparabrises, és molt habitual haver de fer-lo servir causa de la pols i de la gran quantitat d’insectes que hi ha en aquesta època.

 5. Climatització

  En el cas que no funcioni correctament l’aire condicionat, cal portar-lo a un professional perquè revisi la càrrega de gas.

 6. Pneumàtics

  Segons la Llei, la profunditat mínima està establerta en 1,6 mil·límetres. La millor opció per comprovar si es troben en bon estat, és introduir una moneda d’1 euro en els solcs. Si no veus la vora, és que tens més de 4 mil·límetres, que és el recomanable per a la seguretat.

  Per a la pressió, t’has de fixar en la qual té establerta fabricant. No oblidis que si portes maletes, el vehicle viatjarà amb més càrrega de l’habitual i la pressió s’ha d’ajustar a aquestes condicions.

 7. Bateria

  Fixa’t bé en què no surti cap líquid de la bateria. En cas que així sigui, cal canviar-la com més aviat millor. Els borns han d’estar sempre nets i, si alguna part presenta un aspecte estrany, procedeix a canviar-la.

 8. Frens

  A causa de que són un factor que influeix no només en la teva seguretat, sinó en la de la resta d’integrants que circulen per la via, cal acudir a un lloc especialitzat perquè els revisin i indiquin si les pastilles es troben en un estat òptim o cal procedir al seu canvi.

Amb aquests petits consells, hauràs aconseguit fer una revisió de cotxe i podràs utilitzar-lo per conduir centenars de quilòmetres sense que sorgeixi cap problema pel camí. Vine a qualsevol dels nostres concessionaris oficials de la Ciutat del Motor de Badalona per realitzar la revisió abans de viatjar.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.