La gran estrella del recentment celebrat Saló de l’Automòbil de Los Angeles 2018 ha estat l’Audi e-tron GT Concept. Aquesta berlina amb essència de coupé es presenta com a prototip del que serà el tercer model elèctric de producció de la marca, després de l’Audi i-tron i de l’Audi i-tron Sportback. S’espera que la versió de producció arribi al mercat a finals de 2020.

Amb 4,96 metres de llarg, 1,96 metres d’ample i 1,38 metres d’alt, l’Audi i-tron GT Concept guarda les proporcions dels Gran Turisme clàssics, baix i ample, i compta amb una distància entre eixos de 2,90 metres. Amb un disseny i caràcter en el qual s’aprecia l’ADN Audi, la carrosseria ha estat fabricada amb diferents materials com carboni, acer i alumini per fer-la lleugera i resistent. La línia de sostre descendent, la cabina que s’estreny cap enrere, els passos de roda o el sòl pla remarquen el potencial dinàmic i el baix centre de gravetat d’aquest esportiu.

 

Dissenyat després d’un exhaustiu treball al túnel del vent, les formes de l’Audi i-tron GT Concept s’han creat per es redueixin les turbulències indesitjades, fent que el flux d’aire abraci la carrosseria. Un disseny exterior que realcen els fars Matrix LED amb llum làser, que compten amb llum animada i que enllacen amb els de l’Audi i-tron, fent que els vehicles elèctrics de la marca dels quatre cèrcols siguin recognoscibles també en la foscor.

La gran distància entre eixos de l’Audi i-tron GT Concept li permet oferir un interior versàtil per al dia a dia, que s’acompanya d’una enorme sensació de qualitat. Amb uns seients esportius que donen una subjecció lateral òptima, a l’interior destaquen una instrumentació i una consola central que, amb el seu acabat black-panell, semblen surar. La pantalla tàctil té resposta hàptica i permet controlar les configuracions dels monitors per adaptar les diferents funcions a les preferències del conductor.

 

L’ús de materials sostenibles en l‘Audi i-tron GT Concept és una clara aposta per un disseny contemporani de l’automòbil, incloent superfícies amb cuir sintètic, teixits fets amb fibres reciclades i fil Econyl sostenible (obtingut de xarxes de pesca usades). Un vehicle que compta, a més, amb dos espais de càrrega: un davant, amb una capacitat de 100 litres, i un altre posterior, de fins a 450 litres.

Dos motors síncrons, un a cada eix, proporcionen la propulsió elèctrica al nou Audi i-tron GT Concept, a més d’una tracció quattro elèctrica, ja que no hi ha enllaç mecànic entre els eixos. El sistema de control electrònic coordina la tracció, tant en cada eix com a les rodes del costat esquerre i dret, per oferir una tracció òptima dels 434 kW, uns 590 CV aproximadament, desenvolupats de forma conjunta per tots dos motors.

Si vols venir a veure’l contacta amb el nostre concessionari Audi de Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *