Avaries més freqüents en un cotxe

El manteniment d’un vehicle pot ser car si no coneixem les estratègies per evitar les reparacions més freqüents

Un dels propòsits d’any nou que no pot faltar en cap llista és aconseguir estalviar. La millor manera per aconseguir-ho és rebaixant les despeses i una conducció eficient és una de les formes més efectives per aconseguir-ho. En aquest mateix portal hem explicat com reduir la despesa en benzina. En aquesta ocasió veurem quines són les avaries més freqüents i com evitar-les.

Suspensió i barra estabilitzadora

Un dels motius més recurrents per haver de visitar el nostre mecànic de confiança és la reparació de les nostres suspensions i la barra estabilitzadora, que és la fixació que uneix dues rodes d’un mateix eix. En principi, tots dos elements estan dissenyats per aguantar tota la vida útil del vehicle, ja que tenen un deteriorament menor si no conduïm amb brusquedat.

Clar que, si els mecànics no paren de reparar tant aquests elements és perquè la nostra conducció no és la millor. La millor manera per garantir el manteniment d’aquests dos components és evitar les situacions en les que el cotxe pugui patir, com pujar sobre la vorada per aparcar o entrar als sots artificials que trobem a les zones urbanes sense reduir suficientment la velocitat.

Amb aquestes pràctiques tan habituals acabem desgastant unes peces que no haurien de patir excessivament i, fins i tot, podem acabar partint la barra, i la seva substitució no és precisament econòmica. Al marge d’aquestes dues peces, les pràctiques descrites anteriorment també poden danyar els nostres neumàtics o les llantes del cotxe.   

Sistema elèctric

Sent sincers, poques coses podem fem davant d’una averia del sistema elèctric. També és un element produït per aguantar la vida útil del cotxe, però una errada por repercutir en un mal encès, en la injecció o en l’alçavidres, per exemple. En general, serà el primer element que revisaran al taller quan hi deixem el cotxe.

En situacions ideals, podem solucionar el problema reprogramant la centraleta, amb un cost elevant, però assumible, però en algunes situacions l’haurem de substituir. El més indicat en aquests casos és apropar-nos al nostre taller tan bon punt el nostre cotxe en enviï el més mínim avís.

Xassís

Si tenim l’opció d’aparcar el nostre cotxe en un espai tancat o en zones urbanes, no hauria de succeir, però els cotxes exposats a humitat i brutícia poden arribar a generar òxid en la part inferior del xassís. El problema d’aquesta avaria és que no és visible fins que no comença a aparèixer pels laterals.

La solució passa per revisar la part inferior del cotxe amb l’ajuda d’un elevador cada cop que haguem de passar una revisió. Una detecció a temps del problema ens permetrà reparar la zona simplement polint l’espai afectat i repintant. Una solució molt més econòmica que no pas si actuem sobre el problema un cop l’òxid a aparegut en les parts visibles del cotxe.

Aire condicionat

Potser no en som gaire conscients, però les coses també s’espatllen per no utilitzar-les amb freqüència. I això és el que passa moltes vegades amb l’aire condicionat dels nostres cotxes. Una manera de detectar-ho és a través de l’olor que expulsa o si llença aire calent fins i tot quan seleccionem les temperatures més baixes.

En el millor dels casos, només caldrà canviar el gas del que s’alimenta l’aire i començar a pensar en activar-lo amb més freqüència. Però si detectem el problema massa tard podríem haver de canviar el compressor, el que dispararà la factura.

Motor

No hi dediquem gaire atenció, però l’oli és un element essencial en el funcionament del motor i la utilització d’un producte en mal estat pot acabar afectant a la salut del cotxe.

L’oli ha de afavorir la lubricació del motor i, per fer-ho, ha d’estar com més net millor. En cas contrari, el sistema de filtratge del motor s’obstrueix. El millor és que la solució és senzilla: n’hi ha prou amb canviar l’oli un cop a l’any.

Hem de tenir compte també amb possibles fugues, ja que pot afectar a la mecànica del cotxe. Per fe-ho, tan sols haurem de veure si el cotxe deixa taques al terra quan el deixem aparat o si el nostre vehicle ens indica nivells molt baixes a través d’una alarma. Resoldre aquestes fuites no hauria de suposar una gran inversió.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *