avisador de radares

Fa uns dies us vam explicar que el radar que més multa de tot l’estat és el que està situat a Badalona. Doncs bé, avui expliquem com podem detectar la presència d’un radar amb els avisadors de radars i si aquests són legals.

En l’actualitat, hi ha molts conductors que segueixen sense saber si l’ús d’avisadors de radar són legals a Espanya, i això s’ha pogut veure recentment amb la controvèrsia generada arran de la introducció d’aquests avisos en algunes aplicacions per a dispositius mòbils.

Segons assenyala la Direcció General de Trànsit, és totalment lícit utilitzar dispositius que avisin sobre la ubicació exacta d’un radar fix, ja que aquesta informació l’ofereix de forma pública la pròpia web de la DGT. En el cas dels radars mòbils no seria igual, ja que de forma oficial únicament es dóna a conèixer la informació de l’tram de carretera en què es va a situar, no el lloc exacte.

Quins dispositius anti radar no estan permesos?

Cal destacar que no és el mateix utilitzar un dispositiu d’avís, el qual és legal com ja hem dit, que un detector o inhibidor de radars.

L’ús d’un detector es considera una infracció greu, ja que rastreja la localització dels radars propers, ja siguin fixos o mòbils. Suposa sancions de 200 euros i la retirada de 3 punts de l’permís de conduir.

En el cas dels inhibidors, el seu ús està encara més penalitzat perquè a més de rastrejar-inhabilita el seu funcionament. La multa en aquest cas ascendeix a 6000 € i la pèrdua de 6 punts més que el propi taller que col·loqui el dispositiu pot haver de pagar una multa de fins a 30 000 euros.

Què avisador de radars comprar?

Un cop coneixem la normativa actual respecte a l’ús d’aquests dispositius, us donem a conèixer quins són els millors avisadors de radars d’acord amb les opinions dels usuaris i què especificacions ha de tenir.

En el primer lloc tenim l’avisador Wikango 97-W600, un dispositiu compacte i econòmic que compta amb una pantalla digital, alertes per veu, limitador de velocitat i permet memoritzar els radars que trobem. S’alimenta a través de la connexió de l’encenedor i disposa d’una àmplia i actualitzada base de dades.

En segona posició tenim el model Kaza 110. Presumeix de tenir una de les bases de dades més actualitzada en territori europeu. No requereix instal·lació, només cal connectar-lo a l’encenedor de el vehicle amb el cable corresponent. Per tenir la versió més recent de sistema tan sol cal connectar-lo a l’ordinador. A més, amb l’accessori data-mòdem disposarem de la funció live, on tota la comunitat pot reportar alertes i s’actualitzaran en el dispositiu de forma automàtica.

avisador de rades CoyoteEn darrer lloc es troba l’avisador Coyote Mini. Aquest dispositiu té la particularitat que no és únicament un avisador de radars, sinó que també és un assistent per la conducció. Indica en tot moment dels perills temporals (fins i tot en moviment) gràcies als informes enviats per la comunitat en temps real. És capaç d’anticipar els perills fins a 30 quilòmetres. Disposa d’una pantalla tàctil de 3,2 polzades i es pot instal·lar fàcilment en el quadre de comandament de l’cotxe.

Si el que busques és un avisador de radar dedicat exclusivament a oferir aquesta informació, pots adquirir la versió més econòmica sense pantalla, ja que igualment disposa d’informació per veu. Però sempre és recomanable adquirir un model on s’ofereixi la informació més completa, ja que ens permetrà anticipar-nos a qualsevol circumstància que pugui perjudicar-nos mentre conduïm.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.