carregador de bateries

Com escollir el millor carregador de bateries? La bateria del cotxe és un dels components que més mals de cap pot donar-te. Especialment si no utilitzes el teu vehicle molt sovint, és possible que arribi el dia que no puguis arrencar perquè t’has quedat sense bateria. El més comú en aquests casos era recórrer a unes pinces per arrencar el nostre vehicle amb ajuda d’un altre o bé empènyer el cotxe fins a aconseguir la velocitat necessària per a arrencar-lo d’una tirada a l’embragatge, amb els perjudicis que això li origina al nostre motor.

Avui dia hi ha carregadors de bateria, que ens permetran comprovar en tot moment el nivell de càrrega de la nostra bateria i, si fos necessari, recarregar-la per evitar aquests molestos i, fins i tot angoixants moments quan ens quedem sense poder arrencar.

Com funciona un carregador de bateries

Un carregador de bateries no és més que un dispositiu que ens permet subministrar corrent elèctric a la bateria del nostre cotxe per evitar que aquesta es descarregui o sigui incapaç d’arrencar el vehicle. Aquest s’encarrega de subministrar l’energia elèctrica de la nostra llar a la bateria del vehicle, com ho faria qualsevol altre tipus de carregador de bateria de qualsevol aparell electrònic que tinguem a la llar.

No hem de confondre el carregador de bateria amb l’arrencador o amb els cables d’arrencada doncs, mentre que el carregador transmet l’energia elèctrica de la nostra llar a la bateria del nostre vehicle, l’arrencador és capaç d’arrencar el nostre cotxe mitjançant la seva pròpia bateria interna, així com els cables d’arrencada únicament ens serviran quan tinguem un altre cotxe disponible que ens subministri l’energia, sigui per arrencar o per mantenir certa potència en la nostra bateria en cas que no utilitzem el vehicle usualment.

En quins casos hauria de tenir un carregador de bateries per al meu cotxe

Hauries de tenir un carregador de bateries de cotxe sempre que vulguis recarregar la bateria del teu cotxe abans d’arrencar-lo, sigui perquè té poca bateria o perquè és incapaç d’arrencar. És recomanable disposar d’un sempre que el teu cotxe hagi d’estar una temporada aturat, sobretot si serà a l’estiu, ja que la calor d’aquesta època fa que les bateries perdin propietats, per després acabar de morir a l’hivern a causa de que aquestes són sotmeses a més càrrega de treball. És per això que no has de dubtar a l’hora de comprar un carregador de bateries si no utilitzes el teu vehicle amb relativa freqüència.

Criteris per seleccionar el millor carregador de bateries

Principalment hauràs de tenir en compte la mida del motor del teu vehicle, així com el tipus de bateria que aquest utilitza, ja que un motor més gran necessitarà una bateria més gran i, per tant, un carregador de major capacitat. A més, hauràs de tenir en compte quin tipus de bateria fa servir el teu cotxe, ja que no és el mateix una bateria de plom-àcid, que funcionen amb tota mena de carregadors, que una bateria de gel o una AGM, que solen trobar-se en cotxes amb sistemes start-stop, motors grans que requereixen grans quantitats d’energia per a ser arrencats i que, per tant, necessitaran un carregador especial de major capacitat que un de convencional.

També hauràs de tenir en compte el propòsit que se li donarà al carregador. Si el que vols és mantenir la bateria amb un mínim nivell de càrrega perquè aquesta estigui sana, et caldrà un carregador amb càrrega de manteniment. En cas que vulguis recarregar una bateria buida, hauràs d’optar per un carregador de càrrega convencional, com els de qualsevol dispositiu electrònic que utilitzem dia a dia. Finalment, si vols un carregador per arrencar el motor ràpidament, necessitaràs carregadors especials, de molta potència, comunament coneguts com a carregadors de ‘alta resistència’, sent els més cars amb diferència.

 

Com veus, per triar el millor carregador de bateria per al teu cotxe, hauràs de tenir en compte que el dispositiu és apte per a la finalitat que se li donarà. Per a això, comprova quin tipus de bateria porta instal·lada el teu vehicle i aconsegueix el carregador de bateria que millor s’adapti a les teves necessitats i que sigui compatible amb la bateria del teu cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.