Citroen 2CV

El Citroen 2CV s’ha convertit amb el pas del temps en un d’aquests clàssics indiscutibles del món del motor. D’una banda ens trobem amb un cotxe que té una estètica molt particular, que ja en la seva època va suposar tot un desafiament a la resta de models que s’estaven comercialitzant, però que avui en dia segueix resultant realment trencador. I també ens trobem amb un cotxe que va ser tot un èxit comercial, hem de tenir en compte que es van arribar a produir gairebé 4 milions d’aquest model amb la seva carrosseria normal i una mica més d’1 milió d’unitats en la versió que té la carrosseria de furgoneta.

Citroen 2CV

Estem parlant d’un model que avui en dia ja no es produeix, però que va aguantar en producció durant una mica més de 40 anys, des de l’any 1948 fins a l’any 1990. Va suposar l’èxit total per al fabricant francès de vehicles Citroen, ja que no només va ser un èxit de vendes, sinó que va permetre que la marca Citroen es popularitzés d’una forma realment espectacular. Abans vam comentar que ja no es pot trobar en un concessionari nou, però sí que podem trobar moltíssims vehicles de col·leccionistes que els posen a la venda, i d’altres que els exposen i en tenen cura per afecte a aquest model. Malgrat tot això, avui dia es poden veure circulant per les carreteres d’Europa 2CV en perfecte estat de conservació. Una mecànica realment eficient i fiable han possibilitat que aquest model segueixi rodant encara avui dia.

Història del Citroen 2CV

Es tracta d’un cotxe que comença a produir-se per Citroen just després de la fi de la Segona Guerra Mundial. La seva producció arrenca l’any 1948, i la marca buscava llançar al mercat un cotxe de baix cost, que resultés pràctic per a les famílies, però que fos assequible. Amb el 2CV donen en el clau pràcticament des del primer moment i no només això, sinó que aconsegueixen crear un model que a nivell estètic suposa tota una fita en l’època.

Cal tenir en compte que el naixement del Citroen 2CV està molt vinculat a la Segona Guerra Mundial, per aquell temps el desenvolupament del vehicle es va dur en secret, i no va ser fins a la fi de la guerra quan es va poder llançar al mercat el cotxe. Al Saló de l’Automòbil de París de l’any 48, es mostra per primera vegada el 2CV, amb una potència final de 9CV i un motor refrigerat per aire de 375 c.c.

Citroen 2CV

Estem parlant d’un vehicle que es va convertir en la representació definitiva de l’automòbil econòmic. Moltes marques han imitat posteriorment l’estratègia de Citroën i el 2CV per llançar al mercat els seus propis models econòmics de mida petita. Amb el llançament del 2CV no només es va llançar al mercat un model, sinó que va suposar l’inici de tot un segment de vehicles.

Curiositats sobre el Citroen 2CV

Anteriorment vam comentar que el 2CV es va llançar al mercat l’any 1948, en un model que tenia 9CV, llavors … per què es coneix com 2CV ?. El nom popular dos cavalls o 2CV, fa referència a la potència fiscal del primer model. Aquest model de 9CV, realment declarava una potència fiscal de dos cavalls, i d’aquí que es conegui amb aquest nom. El vehicle es va batejar de forma oficial com TPV, o Toute Petite Voiture en francès, que vol dir en espanyol vehicle mínim.

Tot i que el 2CV va tenir competidors d’altres marques, i fins i tot dins de la pròpia Citroen, com el Citroën Dyane, la seva producció va continuar durant més temps fins i tot que el també molt famós Dyane. Com a dada curiosa, cal destacar que es va arribar a fabricar a la planta de Citroën a Vigo nombroses unitats d’aquest model, i que la seva última unitat es va produir a Portugal, a la planta de Mangualde al juliol de 1990, marcant la fi de producció de tot un clàssic de les nostres carreteres.

2 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.