A l’hora de triar el color del cotxe nou, és important deixar-se portar pel gust particular de cada un i les modes de cada moment, és clar, però també val la pena plantejar-se alguns aspectes més profitosos associats a cada color. Aquests són alguns aspectes que cal tenir en compte a l’hora de triar el color del vehicle.

El color del cotxe més sofert

Color del cotxe: gris metalitzat
Siguem pràctics: ens agrada que el cotxe es vegi net? El gris platejat i el blanc són els millors colors que dissimulen la brutícia —fins que tinguem temps de netejar-lo adequadament. En canvi, els foscos (en contra del que podria semblar) són els colors que més costa mantenir nets. La pols, per exemple, és el principal enemic dels cotxes de color negre que, a més, absorbeix més els raigs del sol i s’escalfa molt més, agafant temperatures de fins a 80 ºC.

El color sòlid més triat

Color del cotxe: negreAntigament, només podíem trobar cotxes en quatre o cinc colors sòlids i els colors metal·litzats s’oferien rarament als clients. En canvi, aquesta tendència s’ha invertit i els vehicles més venuts solen incloure pintura metal·litzada, malgrat que són més cars. Actualment, les marques ofereixen dos o tres colors sòlids (negre, blanc o vermell, per exemple) com a màxim, i el més triat, en general, és el blanc.

La tendència: una inspiració

Color del cotxe blancNo vivim aïllats i estem envoltats de reclams constantment. Però això pot ser un avantatge: estar al dia de les tendències ens pot ajudar a triar el color del cotxe. L’any 2016, el color de cotxe més venut a Europa va ser el blanc. Segons l’informe del fabricant de pintures d’automoció PPG, el 33% dels cotxes que es van comprar l’any passat eren blancs. Aquest color ha desbancat definitivament el color gris clar, que havia predominat en els darrers anys les preferències dels compradors i que l’any passat va ser triat pel 18% dels clients.

Segons aquest mateix informe, el blanc va ser el color més triat per als cotxes compactes, les mini furgonetes i les camionetes, mentre que el gris va ser el més escollit per als vehicles tipus SUV, els cotxes de luxe i les berlines grans. En els cotxes esportius va haver-hi gairebé un empat tècnic entre els dos colors predominants.

El blau, el color versàtil a tenir en compte

Color del cotxe: blauDe tota manera, atenció al color blau, perquè està entrant amb força en els gustos dels compradors de cotxe, sobretot aquells que s’han fixat en què és el color que predomina en la presentació dels nous models de cotxe en els salons d’automoció que se celebren arreu del món. En aquest sentit, el blau està desbancant el negre, el plata o el vermell en la presentació dels nous models.

Quins són els avantatges del color blau? Doncs que és versàtil i té moltes gammes: pot tendir al gris o cap al verd, pot ser més clar o més fosc. És un color que es pot personalitzar, i això no és possible amb tots els colors.

El gust estètic i la personalitat

Color del cotxe: vermellA banda de tenir en compte el que fa la majoria i les tendències que recullen els estudis, és evident que el gust propi de cada un i també la personalitat juguen un paper decisiu a l’hora de triar el color del cotxe.

Segons un estudi de la Facultat de Psicologia de la Universidad Carlos III de Madrid, l’elecció del color del cotxe està vinculat a la personalitat del conductor. Així, els vehicles de colors vius, que són més visibles per la resta de conductors i vianants, són conduïts per persones que assumeixen més riscos al volant.

En canvi, els vehicles de colors discrets, que es camuflen fàcilment en l’entorn, són escollits per persones amb més experiència en la conducció, més grans d’edat i més prudents.

El que diuen els colors dels conductors

El negre i el blau marí representen l’elegància i la sobrietat. No és casualitat que la major part de berlines, automòbils de luxe i cotxes oficials tinguin aquest color.

El gris mostra respecte i gust pel futurisme. És ideal per a aquelles persones que desitgen transmetre elegància, respecte i distinció.

Els colors metal·litzats són per a les persones optimistes que, a més de buscar l’elegància i la sofisticació, volen atraure l’atenció de les persones que els envolten.

El blanc és per a les persones alegres però indecises, que no s’atreveixen a triar colors més forts perquè dubten a l’hora de triar entre l’àmplia gamma cromàtica que ofereix el mercat. Els conductors que trien el blanc són persones pràctiques que volen tons més soferts.

El vermell i el blau són escollits per persones que es consideren dinàmiques i amb molta energia. Són els colors preferits per als cotxes esportius de luxe o bé aquells compactes que trien els conductors joves.

Si estàs pensant en comprar-te un vehicle, a la Ciutat del Motor t’explicaran tots els detalls sobre les gammes de colors que pots triar i quins avantatges tenen uns colors sobre uns altres.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *