Puesta a punto de tu coche

A l’estiu faràs un viatge llarg amb la teva família o amb amics per a anar-te de vacances, per la qual cosa la posada a punt del cotxe és fonamental. Segur que no vols quedar-te “tirat” en un costat de la carretera a 40 graus, i això s’aconsegueix revisant l’automòbil.

La posada a punt d’un cotxe gasolina o dièsel no costa massa diners, i la veritat és que estarà ben invertit, ja que ens estalviarà més d’un disgust.

Revisar el sistema de refrigeració

Si preguntes quant costa una posada a punt d’un cotxe, potser et pot semblar cara, però és més cara no fer-la, ja que una fallada en el sistema de refrigeració sol acabar amb el vehicle en el desballestament amb el motor destrossat.

Durant els mesos de l’estiu els cotxes sofreixen molt, especialment quan anem circulant a baixes velocitats, com ocorre en els embussos estiuencs o a la ciutat, moment en el qual notes que el ventilador s’encén amb regularitat.

Així, en el taller t’han de mirar el nivell del líquid de refrigeració, realitzar una inspecció ocular amb la finalitat de veure si hi ha fugides, substituir el líquid si fa temps que no ho fas, i comprovar si escau o no el canvi de la bomba de l’aigua.

Aquesta bomba és molt important i és la que aconsegueix que el refrigerant circuli pel circuit, així que si es trenca el cotxe s’escalfarà amb el desastre que això suposa, tant que gairebé sempre el millor serà optar per la compra d’un automòbil nou.

Canviar oli i filtre

Un altre punt en el qual cal fixar-se és en l’oli i el filtre. Es mira quant fa que es va canviar, el nivell i si hi ha alguna perdùa.

Aquest oli és el que impedeix que els metalls del motor es toquin els uns amb els altres provocant friccions, cosa que sempre és desastrós per a la teva butxaca, i el millor és posar-ho nou si s’acosten ja els km als quals cal fer el canvi, sense oblidar el filtre nou, ja que a penes suma uns euros a la factura de la posada a punt d’un cotxe.

Com més vell sigui el vehicle més has d’avançar aquesta operació, així que si el teu ja té molts km el millor és que facis el canvi abans de sortir de viatge.

Mirar com estan els pneumàtics

Un dels punts més importants d’un automòbil són els pneumàtics, perquè són els que el mantenen pegat a l’asfalt, així que la teva seguretat depèn d’ells.

Convé mirar el dibuix, comprovar les pressions en fred i que un mecànic els vegi. Això es deu al fet que a vegades semblen perfectes, però quan pugen el nostre cotxe a l’elevador els mecànics s’adonen que ja no estan rodons, tenen petits embalums o que fins i tot poden estar cristal·litzats.

Davant cap mena de dubte cal posar-los nous, almenys en les rodes de la direcció, que són les que guien al cotxe en tot moment i que no poden fallar.

Funcionen les llums?

Les llums són tan importants tant a l’hora de veure com per a ser vists, de manera que és una cosa que has de revisar. Ho pots fer a casa amb l’ajuda d’algú més, perquè mentre un està dins del cotxe, l’altre se situa fora amb la finalitat de veure si s’encenen.

Totes han de funcionar i és freqüent que hi hagi alguna fosa, moment en el qual caldrà canviar-la si són halògenes i són accessibles, la qual cosa no sol ser el més usual.

Aprofitant la visita al taller si has de canviar alguna llum, pots mirar si les davanteres estan a l’altura correcta i regular-les si no van en el seu lloc.

Posa uns eixugaparabrises nous

Mai es pensa en els eixugaparabrises, molt menys a l’estiu, però la veritat és que durant les vacances et pots trobar amb tempestes, les quals et donaran més d’un ensurt si els eixugaparabrises no passen pel seu millor moment.

Si estan molt deteriorats, no et deixaran veure bé, i pot donar-se el cas que la goma es trenqui quedant-te sense la possibilitat de veure, moment en el qual hauràs de fer una maniobra perillosa per a apartar-te de la circulació.

Es tracta d’una de les parts de la posada a punt d’un cotxe més econòmiques i que pots dur a terme tu en un moment, pel fet que és molt fàcil fer el canvi.

El climatitzador refreda bé?

No vols que el climatitzador deixi de refredar mentre estàs en un viatge a les quatre de la tarda a l’agost, de manera que un altre dels punts del cotxe a revisar és el climatitzador, i en concret el circuit de l’aire condicionat.

El principal és que en un taller autoritzat mirin si té la càrrega de gas correcta, si l’aire surt fred de veritat i si hi ha fugides en el circuit.

La posada a punt d’un cotxe és una cosa molt important i que molta gent va deixant passar fins que arriba el moment de l’incident. Per aquest motiu, et recomanem que sempre abans d’un viatge llarg revisis el cotxe en els nostres concessionaris de la Ciutat del Motor, amb la condició que només hagis de preocupar-te de gaudir de les teves vacances

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.