Manteniment cotxe hivern

Tots els propietaris de vehicles sabem que quan arriba l’hivern arriba una de les èpoques més exigents de l’any per als nostres cotxes. Hem de tenir en compte, que les baixes temperatures, la pluja, la neu i la humitat pròpia de l’hivern són segurament les pitjors condicions climatològiques que poden donar-se per al manteniment d’un cotxe. Per això és important extremar les precaucions i realitzar un manteniment adequat del nostre cotxe si volem poder utilitzar-lo sense problemes durant l’hivern, i que es trobi en bones condicions quan arribin la primavera i l’estiu.

Anem a fer-li un cop d’ull a una sèrie de consells elementals per poder mantenir el nostre cotxe a l’hivern, sense complicacions i amb un pressupost baix. En els concessionaris oficials a Badalona trobarem professionals que ens poden ajudar a posar el nostre cotxe a punt sense problemes.

 

Revisa els pneumàtics

Els pneumàtics són la part clau del nostre vehicle. Sobre les rodes recau tot el pes de l’automòbil i són l’element que ens permet circular. És important revisar bé els pneumàtics a l’hivern, tant la seva pressió, que podem revisar còmodament en pràcticament qualsevol gasolinera, com el nivell de desgast dels mateixos. Uns pneumàtics que estiguin molt desgastats, en males condicions, poden resultar molt perillosos a l’hivern.

Les condicions climatològiques fan que sigui més necessari que mai, que els nostres pneumàtics tinguin tota la capacitat d’adherència i resistència que haurien de tenir, així que Revisa’ls de forma freqüent a l’hivern per evitar complicacions.

 

Presta atenció al líquid anticongelant

Cal tenir en compte que durant l’hivern se solen disparar els consums de diferents líquids vitals per als nostres vehicles. Un d’ells és el líquid anticongelant. Hem de revisar-sempre, però sobretot si tenim un vehicle que té 6 anys o més, ja que és més que probable que el seu consum comenci a ser una mica més gran que en un cotxe nou.

Podem enontrar líquid anticongelant en qualsevol benzinera, així que tan sols haurem de revisar abans de sortir de casa el nivell en el dipòsit corresponent, i omplir en cas que sigui necessari amb el líquid corresponent. Hi ha diferents tipus de líquids per satisfer les necessitats dels climes més exigents.

 

La teva bateria patirà durant l’hivern

Les bateries són un dels elements que més pateixen durant l’hivern. Tot i que noramlmente no ens n’adonem, és més que probable que si ens trobem en alguna zona en la qual neu i les temperatures siguin molt baixes durant l’hivern. Si la nostra bateria ja té uns anys i no vam arrencar el vehicle durant algun temps a l’hivern, és més que probable que acabi per descarregar-se per complet i fins i tot haurem de fer-nos amb una de nova.

El millor és tracta d’arrencar el cotxe cada dia i deixar-ho una estona encès tot i que no anem a circular amb ell, en el cas que ens trobem en una zona climatològicament adversa.

 

L’aire condicionat és important

Hem de tenir en compte, que l’aire condicionat no només és fonamental a l’estiu, per alleujar-de les altes temperatures, sense que a l’hivern també resultarà clau per poder escalfar l’habitacle en cas que sigui necessari. Hem de considerar, que a causa de la diferència entre la baixa temperatura exterior, i la més alta temperatura interior del cotxe, normalment es entelarà el vehicle, de manera que tenir el nostre aire condicionat a punt per solucionar aquesta situació i poder veure correctament és clau.

Revisar la càrrega de l’aire condicionat, tant a l’hivern com a l’estiu és fonamental ja que de forma més que probable acabem per necessitar-en les dues èpoques de l’any per poder circular amb el nostre cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.