com planificar un viatge amb cotxe

Viatjar amb cotxe pot ser una experiència agradable, tot i que per a moltes persones el millor és fer trajectes llargs en altres mitjans de transport com trens o avions. És important saber com planificar un viatge amb cotxe perquè es faci amè i còmode, fins i tot quan les distàncies són llargues i cal conduir durant hores.

Consells sobre com planificar un viatge amb cotxe per a que sigui còmode i amè

Perquè el viatge sigui el més amè possible recomanem seguir consells que poden ser de gran ajuda, com són els següents:

Cotxe còmode i en bon estat

Per planificar un viatge amb cotxe el primer que has de tenir en compte és que el vehicle sigui un cotxe nou i còmode que et garanteixi una experiència de conducció i de viatge agradable durant tot el trajecte. És també fonamental per viatjar amb seguretat i per tenir més certesa que no tindran lloc avaries que entorpeixin i dilatin el trajecte. Com més nou i en millor estat es trobi el vehicle, millor per al conductor i per a la resta de viatgers. Si necessites un cotxe nou en bon estat, no dubtis a passar-te per la nostra pàgina web.

Haver descansat suficient

Conduir durant hores per carretera pot resultar esgotador per a la majoria de persones. Com més llarg sigui el trajecte, més esgotador és conduir. Per tant, és essencial que hagis descansat prou abans de posar-te a conduir el vehicle, sobretot si t’introduiràs per carreteres que mai abans has freqüentat i on tots els teus sentits han d’estar alerta per prendre les adreces correctes. També és important que els passatgers hagin descansat bé perquè se’ls faci el camí menys feixuc.

Utilitzar roba còmoda

Un viatge llarg amb cotxe pot resultar incòmode. Cal mantenir-se en una mateixa postura durant hores i per això hem de triar roba per viatjar amb cotxe que no resulti incòmoda, que sigui folgada. És recomanable no utilitzar texans o pantalons estrets i tampoc portar massa roba a sobre, ja que pot generar una sensació d’angoixa innecessària. Si la roba és còmoda, el viatge es farà molt menys molest i no tindreu tanta necessitat d’arribar com més aviat millor.

Utilitzeu fonts d’entreteniment

Per viatjar amb cotxe durant hores cal buscar diferents maneres d’entretenir-se, especialment per als viatgers. El conductor va concentrat al volant i pot anar escoltant la ràdio per entretenir-se, també participar en les converses. Però els viatgers necessiten alguna font d’entreteniment que faci que un viatge llarg sigui menys tediós. Parlem de llibres, revistes de viatge, una tauleta on veure una pel·lícula o el capítol d’una sèrie, o el telèfon intel·ligent carregat de bateria per veure el teu canal de YouTube favorit. Són algunes de les solucions si et preguntes què fer en un viatge amb cotxe.

Establir torns de conducció

Una cosa prioritària perquè el viatge es faci més amè és establir torns de conducció per alternar-se i que no condueixi sempre la mateixa persona. Pot passar que només una persona del grup tingui carnet de conduir, però si n’hi ha més d’una l’ideal és fer torns cada 3 o 4 hores perquè el conductor descansi i es relaxi una mica per tornar després amb una millor concentració. I és que passar massa hores al volant pot cansar el conductor i disminuir-ne els reflexos.

Establir parades al trajecte

Si et preguntes com planificar un viatge amb cotxe també has de tenir en compte les parades que realitzareu durant el trajecte. Aquestes parades són necessàries i recomanables perquè els viatgers i el conductor baixin del vehicle, estirin les cames i facin un recés on entrar al bany o prendre algun aperitiu. L’ideal és tenir clar abans de partir on fer aquest tipus de parades per així tenir-ho tot planificat i evitar imprevistos o dubtes en anar amb cotxe sobre on o no convé parar.

Portar una temperatura agradable

Una altra manera de fer el viatge amb cotxe més amè i agradable és portar una temperatura confortable a l’interior del cotxe. No és aconsellable posar l’aire condicionat al màxim per no portar un fred excessiu a dins, ni tampoc una calefacció massa alta a l’hivern per evitar una calor asfixiant. L’ideal és trobar un punt mitjà que satisfaci tots els viatgers del cotxe. És aconsellable que reviseu l’estat de l’aire condicionat del vostre cotxe abans de sortir per comprovar que funcioni correctament. A més, aconsellem obrir les finestres durant uns segons cada cert temps per renovar l’aire de dins.

Tots aquests consells us poden ajudar a gaudir d’un viatge en cotxe còmode i amè. Amb ells sabràs com planificar un viatge amb cotxe perquè sigui el més confortable possible i així arribar al teu destí de vacances o de visita familiar amb la sensació que el viatge amb cotxe no ha estat massa pesat.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.