Segur que tens el cotxe a punt?

Divendres passat 30 de juny es va donar inici a l’Operació Sortida d’estiu, per la qual la DGT preveu que hi haurà 89 milions de desplaçaments a la carretera fins a setembre, un creixement del 4,6% respecte a les xifres registrades el 2016.

L’estiu és l’època de l’any en què més desplaçaments de llarg recorregut es fan. Milers de famílies utilitzen els seus cotxes com a mitjà de transport per fer els seus viatges recorrent Espanya o, fins i tot, en rutes internacionals. És per això que resulta imprescindible assegurar-nos de comptar amb un vehicle preparat per assumir la càrrega de quilòmetres garantint la seguretat i el confort. A més, els estudis calculen que un manteniment correcte del vehicle ens pot fer estalviar més de 2.000 euros en avaries i consum de combustible.

Com preparar el teu cotxe abans de viatjar

5 punts a revisar en el teu cotxe abans d’un viatge

En aquest article repassem els cinc punts que des de Ciutat del Motor considerem que hauries de tenir en compte en la posada a punt de cotxe abans de llançar-te a la carretera aquest estiu:

 1. Rodes, frens i amortidors. El triangle de la seguretat.

  Aquests tres elements conformen el que coneixem com li triangle de la seguretat. Són les potes sobre les que es sustenta l’estabilitat del cotxe.

  El primer que haurem de revisar és la pressió dels pneumàtics. La majoria de fabricants indiquen els índexs adequats de pressió a la part interior de la tapa del dipòsit de gasolina, de manera que tan sols haurem d’apuntar aquesta xifra i comprovar en el taller que ens movem sobre aquests paràmetres. Encara en els pneumàtics, comprovarem també el desgast del dibuix. En aquest cas, seguirem una norma coneguda: si els indicadors de banda estan per sota dels 3 mil·límetres haurem de procedir al canvi. Hem de tenir en compte que les altes temperatures de l’asfalt desgasten el pneumàtic amb facilitat, pel que resulta especialment important equipar correctament les rodes a l’estiu.

  Pel que fa als frens, comprovarem el desgast per fricció de les pastilles i del disc. Els experts recomanen canviar les pastilles als 60.000 quilòmetres i els discos als 80.000. De totes maneres, és convenient passar pel taller per assegurar-nos tenir una bona posada a punt.

  Finalment, els amortidors. Resulta un dels elements de seguretat als que menys atenció prestem. Segons un estudi, el 68% dels amortidors dels cotxes en circulació està en bon estat, mentre que el 25% haurien de revisar-se i el 7% són perillosos i requereixen un canvi. En aquest cas, hauríem de canviar-los entre els 65.000 i els 90.000 quilòmetres.

 2. Aire condicionat. Confort en la conducció.

  Poques situacions són menys desitjables de sortir a l’estiu cap a un llarg viatge amb cotxe i que l’aire condicionat ens abandoni. Diversos estudis assenyalen que un 30% dels vehicles que passen pel taller a l’estiu ho fan per un avaria en el sistema de climatització.

  El més probable és que no hàgim fet ús dels seus serveis durant l’hivern, pel que resulta necessari comprovar el seu funcionament i càrrega abans d’anar-nos de vacances. Demanarem al nostre taller que revisi canonades, corretges, filtres deshidratants i el nivell de càrrega del gas refrigerant per garantir el seu bon funcionament.

 3. Nivell de líquids. Tot al seu just nivell.

  Abans de sortir també farem una revisió general dels nivells d’oli, líquid de frens, líquid de direcció assistida, així com de l’aigua del neteja parabrises.

  A més de passar pel taller, podrem fer una senzilla comprovació prèvia per assegurar-nos que no hi ha fuites de líquids en el nostre motor. Si comptem amb una plaça d’aparcament, podrem col·locar una simple cartró sota el cotxe i veure si, per exemple, cauen gotes d’oli.

 4. Llums i eixugaparabrises. Veure-ho tot clar.

  Tenint en compte la quantitat d’hora que estarem al volant, resulta essencial garantir que tots els elements que tenen a veure amb la visibilitat estan en perfectes condicions. En una revisió superficial podrem comprovar si tenim alguna llum fosa o bruta, si el parabrisa funciona amb fluïdesa i si compta amb suficient líquid.

  La temporada d’hivern sol ser la de més treball per als eixugaparabrises, donat la quantitat de dies de pluja i neu que s’acumula, per la qual cosa és més que recomanable canviar-los abans de començar les nostres vacances estivals.

 5. Armilles i triangles. I si tot i tenir tot això en compte, alguna cosa falla.

  Finalment, ens assegurarem de comptar amb tots els dispositius de senyalització obligatoris segons el Codi de Circulació. En aquest cas, els triangles i les armilles, que facilitaran que ens vegin en cas d’haver de parar a la carretera i evitaran possibles accidents.

Recorda aquests cinc punts i, sobretot, vine a un dels 15 concessionaris oficials que formen Ciutat del Motor per tenir un estiu segur a la carretera.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.