La DGT calcula que en aquests dates festives nacionals, com la passada Setmana Santa, es produeixen fins a 15,5 milions de desplaçaments, i la major part d’aquestes escapades es donen dins del territori nacional.

La passada Setmana Santa va suposar el primer gran període festiu de l’any que implica un nombre destacat de desplaçaments, i que tindrà rèpliques –en menor escala- en ponts com el de l’1 de maig i els períodes de vacances d’estiu. La DGT calcula que durant aquesta última festivitat es van produir fins a 15,5 milions de moviments, el 82,9% dels quals es van fer en cotxe particular. El 16,9% dels viatgers van sortir de Catalunya i, en la seva majoria, van viatjar a altres parts de l’estat, sent Andalusia, la pròpia Catalunya, la Comunitat Valenciana i Madrid les comunitats més visitades. En aquest article revisem quines passes hem de seguir per preparar el nostre cotxe per a escapades amb aquestes característiques: d’uns 5 dies de duració i amb destins nacionals.

 

Revisions tècniques prèvies

En aquest blog hem revisat altres vegades quines qüestions tècniques hem de comprovar abans de sortir de sortir de viatge amb el nostre cotxe particular. Aquests són alguns dels punts bàsics:

  • Comprovarem el desgast de les nostres rodes. Recorda que si els indicadors de banda estan per sota dels 3 mil·límetres haurem de fer el canvi, mentre que amb una pressió correcta dels pneumàtics tindrem un estalvi de fins el 20% en el consum de benzina.
  • Passarem pel taller per revisar tant l’estat dels frens com dels amortidors. Com a norma general, canviarem les pastilles de frenada cada 60.000 quilòmetres i els amortidors entre els 50.000 i els 60.000 quilòmetres.
  • No sortirem sense haver revisat abans els nivells dels líquids del cotxe, tant de l’oli com dels frens, la direcció assistida o el neteja parabrises. Amb una simple vareta podrem comprovar el nivell d’oli al cotxe, i no necessitarem més que revisar el terra d’on aparquem per veure a primer cop d’ull si hi ha fugues.
  • Completarem el chequeig ràpid del cotxe revisant el funcionament de les llums. Comprovarem que totes funcionen correctament i tindrem sempre recanvis per cada posició.

 

Confort i seguretat

El més probable és que en aquests escapades acumulem quilòmetres, pel que la comoditat en el nostre vehicle és una necessitat si no volem esguerrar les vacances.

  • Abans de sortir, revisarem el funcionament i la càrrega del gas refrigerant del nostre aire condicionat, així com els filtres del climatitzador. Si a l’encendre el sistema notem una mala olor o el cotxe triga més del normal en refredar-se és probable que estigui espatllat.
  • Moltes de les persones que es desplaçaran aquests dies ho faran en família i, en moltes ocasions, amb nens. Cal recordar que és obligatori que els nens per sota d’1,50 metres vagin en cadires homologades i adaptades a la seva edat i pes. Si no saps quina cadira és la més adequada pel teu fill o filla, recupera l’article que vam dedicar a Ciutat del Motor als diferents tipus de cadires infantils disponibles al mercat.
  • Finalment, recorda que és obligatori portar el triangle de seguretat i l’armilla reflectant.

 

Viatjar amb previsió

L’ús de dades ens permet anticipar quins seran els moments amb més congestió i que, per tant, caldrà evitar si tenim l’oportunitat.

En dates marcades en vermell al calendari, com ponts, festius nacionals o les operacions sortida i entrada de l’estiu, la DGT publica informes amb les dates i les hores més crítiques per sortir a la carretera.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.