La borrasca Celia està creant escenes insòlites a tot l’estat espanyol. Àmplies zones del país s’estan veient aquests dies cobertes per un mantell de sorra procedent del Sàhara. És la densa calima que arrossega, a través de l’aire, grans quantitats de partícules del desert en suspensió.

On es fa més evident l’acumulació de pols i fang és sobre els cotxes aparcats al carrer. Més enllà de ser una escena inusual, això pot arribar a causar problemes seriosos als vehicles.

La gran quantitat de pols perjudica la mecànica dels vehicles. Sobretot quan es precipita barrejada amb la pluja i dóna lloc a una tempesta de fang. En aquest article t’expliquem com protegir el cotxe de la pluja de fang i efectes perniciosos de la calima.

El filtre de l’aire

El filtre d’aire és un component de naturalesa porosa la funció del qual és filtrar l’aire necessari per a la combustió, retenint qualsevol partícula sòlida per evitar que penetri al circuit d’alimentació del motor.

Encara que la borrasca Celia és un esdeveniment puntual i per si mateixa difícilment arribarà a encegar el filtre d’aire del teu cotxe, no està de més que comprovis el seu estat si fa temps que no el renoves o sols circular per pistes de terra sense asfaltar. Un recanvi del filtre de lʻaire és una operació econòmica però essencial per al bon funcionament del vehicle. Si està molt brut o trencat, pot provocar un augment significatiu del consum de combustible i arribar a produir avaries greus.

Si esteu al dia de les revisions periòdiques del vostre cotxe, el més probable és que el vostre mecànic hagi comprovat l’estat del filtre de l’aire, que sol ser substituït als 20.000 quilòmetres o cada dos anys. Si encara no acumula gaire brutícia, de vegades és possible allargar-ne la vida netejant-lo amb una aspiradora i una pistola d’aire comprimit.

El filtre de l’habitacle

També conegut com a filtre de pol·len, garanteix la qualitat de l’aire a l’interior de l’habitacle, evitant que l’aire de ventilació arrossegui petites partícules que puguin afectar la salut dels ocupants. Assegureu-vos també que es troba en bon estat i el seu funcionament és correcte. Si la calima l’embruta, ho notaràs sobretot quan arribi la calor i tornis a fer servir l’aire condicionat.

Les llunes

La pèrdua de visibilitat és la principal causa daccident, el risc de patir un és un 70% superior quan plou. Encara més si plou fang, com estem veient aquests dies. Així, doncs, en aquestes circumstàncies és de vital importància mantenir les llunes en perfectes condicions abans d’arrencar.

Per no córrer el risc de ratllar els vidres amb les escombretes, si el teu cotxe està cobert de sorra i pols és important que aboquis abundant aigua sobre les llunes abans d’arrencar el cotxe i accionar els eixugaparabrises.

La carrosseria

Netejar la carrosseria no és tan urgent, però també és essencial per evitar-ne el deteriorament. L’ideal és que no deixis que es formi fang i, si aquest ja ha aparegut, no donis temps que s’assequi.

Per evitar que la neteja acabi esgarrapant la carrosseria, el primer que has de fer és lubricar la superfície amb aigua, cera en esprai o sabó, especialment si portaràs el cotxe a un túnel de rentat automàtic. D’aquesta manera estovaràs les restes i eliminaràs una primera part de les partícules. A la neteja utilitza aigua tèbia, que facilitarà la retirada del fang.

No oblideu les parts baixes del vehicle i el tub d’escapament, que amb la brutícia podrien oxidar-se.

L’interior

Si la pols ha arribat també a l’interior de l’habitacle, és millor deixar que el fang s’assequi abans d’intentar retirar-lo, ja que el fang humit s’estén molt fàcilment per la tapisseria. Un cop sec, és més fàcil raspar amb cura les superfícies, per exemple amb una espàtula, i retirar a continuació les restes amb una aspiradora.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.