Com rendibilitzar el cotxe

En l’actualitat, la DGT comptabilitza 32 milions de cotxes en propietat a tot l’estat. Una xifra pròpia d’un país en el que és habitual que en cada casa hi hagi entre un i dos vehicles. La tendència, però, és que en el futur hi hagi més opcions que afavoreixen l’aparició d’alternatives per abaratir o facilitar l’adquisició d’automòbils.

En aquesta entrada revisem quatre models que ens permetran tenir accés a un cotxe nou i al mateix temps finançar o reduir el preu d’adquisició.

Leasing

El Leasing és una opció ben coneguda pels comercials, però que cada cop més s’està estenent entre tot tipus d’usuaris. Qui no voldria estrenar cotxe cada any? Això és precisament el que ofereix aquesta modalitat de “propietat”: comptar amb la possibilitat de canviar de vehicle cada cert temps i, així, evitar els costos derivats del seu desgast.

La fórmula de Leasing més habitual s’inicia amb el pagament d’una entrada, menor de la que se sol deixar en la compra d’un vehicle. A partir d’aquest primer pagament, el client i el concessionari/marca estableixen tant un pagament anual pel servei com el període de temps durant el que serà vàlid l’acord, que no sol ser superior als tres anys.

Un cop arribat al límit establert, el client té tres opcions: abandonar el servei i, simplement, deixar de pagar; assumir la compra del vehicle pagant la part restant; i, finalment, substituir el cotxe per un de nou i renovar l’acord.

D’aquesta manera, l’usuari té un accés continu a un vehicle, però sense haver d’assumir, si no ho vol, els costos d’una compra o del manteniment que qualsevol cotxe porta amb el pas del temps.

Carpooling

El conductor informa sobre les seves rutes i ofereix les places que té disponibles al vehicle per a compartir el trajecte amb altres persones.

Hi ha una diferència substancial respecte a tota la resta de serveis: en aquest cas, l’empresa proveïdora del servei no necessita d’una flota de vehicles a disposició dels seus usuaris. Simplement requereix de conductors disposats a oferir el seu cotxe a canvi de compartir despeses.

L’empresa proveïdora d’aquest servei a Espanya és, sens dubte, Blablacar. Amb més de tres milions d’usuaris, la companyia ofereix un sistema que copia alguna de les virtuts de les xarxes socials, com la interacció dels usuaris i la possibilitat tant de valorar a conductors i acompanyats, per evitar així sorpreses no desitjades.

Carsharing

Ofereix un sistema de funcionament molt similar al de serveis com el Bicing a Barcelona. És a dir, un model d’abonament pel que els usuaris poden utilitzar els vehicles. Els cotxes es troben en places d’aparcament habilitades per la ciutat i, al final de la seva utilització, simplement els haurem d’alliberar.

Trobem serveis Carsharing en ciutats com París, Amsterdam, Berlín i per tota la geografia nord-americana. La seva implementació sol ser un èxit. El servei Halo Berlín, per exemple, va aconseguir més de 2.000 abonats abans fins i tot del seu llançament.

Els punts forts d’aquest servei –més enllà de la flexibilitat en la utilització del cotxe- són unes tarifes molt competitives, de 29 cèntims per minut a la capital alemanya, i la promoció de la mobilitat elèctrica, ja que la major part dels proveïdors ofereixen aquesta modalitat de vehicles.

A banda de les empreses amb acords municipals, les pròpies marques estan començant a apostar per l’oferiment de petites flotes de cotxes elèctrics amb el mateix sistema d’abonaments.

Lloguer

Si som propietaris d’un cotxe que utilitzem poc, per exemple entre setmana o bé a la inversa, els caps de setmana, podem posar-nos en contacte amb empreses privades i apps, com per exemple Socialcar, i alliberar el nostre cotxe tants cops com ho necessitem, aconseguint així uns ingressos extres. Aquestes empreses faciliten tots els tràmits per tal que la relació entre els usuaris sigui la més senzilla possible.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *