Comprar coche segunda mano

Comprar un cotxe és una inversió important per a l’economia de qualsevol família. Al desemborsament econòmic inicial se li suma el risc d’adquirir un cotxe amb avaries recurrents o trobar-nos que no obtenim el resultat esperat. A més, per si no fos poc, ha de tenir-se en compte que és un bé que no es revaloritza, al contrari, perd valor cada dia que passa.

Per tot això, comprar un cotxe de segona mà pot ser una opció que alleugi una mica la inversió. Actualment, al mercat de segona mà poden trobar grans oportunitats, cotxes gairebé nous a preus immillorables, però, aquesta compra augmenta el risc de trobar-nos amb defectes o vicis ocults inesperats, ja que no només ens enfrontem a la qualitat i fiabilitat de la marca i el model que adquirim, sinó la cura que hagi rebut el vehicle abans d’arribar a les nostres mans.

Aquests dubtes i un cert grau de desconfiança són habituals i comuns entre els compradors de cotxes de segona mà. Per intentar aclarir aquests dubtes, anem a analitzar què inclou la garantia d’un cotxe de segona mà.

Quina garantia tinc en comprar un cotxe de segona mà?

Per saber què cobreix la garantia d’un cotxe de segona mà, és crucial fer una distinció entre les transaccions entre particulars i la compra de vehicles d’ocasió o quilòmetre zero en concessionari oficial.

Compravenda de vehicles entre particulars

Encara que a priori una transacció entre particulars pot semblar més avantatjosa, ja que el preu sol ser inferior, s’ha de tenir molt en compte que en aquests casos estem davant d’una compravenda civil, és a dir, que no hi ha una obligació d’establir una garantia. Si bé és cert que, encara que no hi hagi una obligació legal, la garantia pot ser acordada en el contracte de compravenda, sempre que es reculli expressament. Tingues en compte que, en aquests casos, la redacció ha de ser molt detallada i molt específica per evitar discrepàncies futures en relació a la interpretació.

No obstant això, l’única obligació legal que afecta el particular que ven el seu cotxe és la responsabilitat per vicis ocults, l’abast és de 6 mesos i que suposa que respondrà per aquells defectes que no fossin apreciables a simple vista i que, d’haver estat coneguts abans de la formalització de la compravenda, haguessin canviat o la decisió de compra o el preu de la transacció. No obstant això, per fer valer aquesta responsabilitat és molt probable que hagis de recórrer a un procés judicial i serà sobre tu sobre qui recaigui l’obligació de provar que el defecte al·legat va sorgir amb anterioritat a la compra.

Avantatges de comprar un vehicle d’ocasió en un concessionari oficial

Quan adquirim un vehicle d’ocasió o de quilòmetre zero en un concessionari oficial, realitzem una operació mercantil. En aquest cas, la garantia per a béns de segona mà és obligatòria i té una extensió d’un any. D’acord amb això, el venedor serà responsable de les qualitats i de l’estat del cotxe, i ha de reparar les avaries ocultes que apareguin en el primer any, o bé, retornar l’import de la venda o substituir el vehicle per un altre d’iguals característiques .

Ara que ja saps a què t’exposes en comprar un vehicle a un particular, sigues molt previngut, verifica la teva compra i no assumeixis cap risc que no estiguis disposat a suportar. Pensa que el que en un primer moment et pot semblar un estalvi, pot suposar no només una inversió més gran de la prevista, sinó també algun mal de cap.

Aquests són alguns dels cotxes d’ocasió i quilòmetre 0 que trobaràs en els diferents concessionaris oficials que formen part de la Ciutat del Motor de Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.