Consejos de conducción con remolques

En l’article anterior hem conegut els tipus d’enganxalls per a automòbil que hi ha, així com els pesos necessaris per a la seva conducció i informació sobre la ITV. Però Saps com conduir amb remolc? Encara que no és tan complicat com sembla, si cal aconsellable conèixer uns consells de conducció amb remolcs que poden ajudar-nos a realitzar una conducció més segura.

Cada vegada són més els conductors que es decanten per aquesta opció per realitzar els seus viatges i transportar així el seu equipatge o algun altre vehicle (com poden ser motocicletes) d’una forma segura i estalviant una mica d’espai.

Em cal un carnet especial?

Aquí tornem a entrar en el tema de la MMA. Si la MMA del cotxe més remolc no supera els 3.500 quilos, podem circular sense problema amb el nostre carnet de cotxe habitual, però, si supera aquesta quantitat, necessitarem d’un carnet especial.

¿Asseguro el remolc?

Si supera els 750 quilos, cal que el remolc porti la seva pròpia assegurança, tot el contrari que, si no supera aquesta quantitat, que en ser anomenat “remolc lleuger”, podem conduir sense una assegurança a part.

Quin pes pot arrossegar el meu cotxe?

Per norma general, aquesta informació la tenim en la fitxa tècnica del nostre vehicle. El pes d’aquest remolc incloent la càrrega no hauria de ser superior a la meitat del pes del nostre vehicle.

Consells de conducció

 1. Pràctica
  El primer consell que podem donar-te és que, si mai has conduït amb un remolc, busquis una zona àmplia i practiquis una mica per fer-te a ell. Tingues en compte com es realitzen els girs, la marxa enrere i intenta fer les maniobres on sempre estiguin teu vehicle i el remolc alineats.
 2. Frenada i distàncies de seguretat
  Has de tenir sempre en compte que conduir amb remolc requereix que allarguis la distància de seguretat, més encara si el clima no acompanya. En el cas que necessitem realitzar una frenada d’emergència, el nostre vehicle recorrerà més metres, de manera que la distància que guardaves anteriorment ara segurament es quedi curta.
  La clau està en utilitzar el fre motor i ajudar-te de la reducció de marxes per reduir la velocitat progressivament.
 3. Avançaments
  No oblidis mai que ara portes un remolc, això influeix en la longitud total del teu vehicle, de manera que trigaràs més en acabar l’avançament. El nostre vehicle arrossega un major pes, de manera que la seva resposta serà més baixa, trigant més a l’hora d’accelerar i poder sobrepassar al vehicle que circula per davant de nosaltres.
 4. Efectes del vent
  Un dels majors enemics quan circulem amb un remolc és el vent fort
  , sobretot si aquest ho fa amb molta força i és lateral. Una bona manera de contrarestar això és haver realitzat un bon repartiment de pes, però, en el cas que no tinguem molta experiència o el vent sigui massa forta, aconsellem baixar la velocitat i fins i tot aturar-nos si fos necessari fins que millori.
 5. Pujant i baixant costes
  El pitjor que podem fer és no haver-nos anticipat i començar a prendre una pendent amb una marxa llarga, per estrany que pugui semblar, és millor utilitzar les curtes i el motor patirà menys. Redueix la marxa abans de començar i inicia la pujada amb el motor ja preparat per a això.
 6. Enganxall
  Si l’enganxall que uneix el nostre vehicle amb el remolc ho hem instal·lat bé, no hauria d’haver cap problema, però mai està de més aprofitar la parada de descans cada dues hores de conducció per comprovar que així és. Això pot evitar-nos més d’una sorpresa i únicament ens portarà 2 o 3 minuts, de manera que val bastant la pena.
0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *