coches automaticos

Avui dia és possible adquirir un cotxe automàtic ja que gairebé totes les marques ofereixen combinacions dels seus models que inclouen una caixa de canvis automàtiques. Els cotxes automàtics tenen molts avantatges que els fan molt atractius pel que fa als canvis manuals. En el cas de persones amb mobilitat reduïda per algun tipus de discapacitat, un cotxe automàtic ofereix característiques que li faciliten la conducció.

Si s’està plantejant la compra d’un vehicle amb canvis automàtics a Badalona, la millor opció és acudir als diferents concessionaris de les marques i veure els models que ofereixen. A més cada vegada hi ha més cotxes de segona mà automàtics a la venda, i es pot buscar-se la oferta a la zona de Badalona a través de diferents portals web.

Avantatges dels cotxes automàtics

Els cotxes automàtics ofereixen moltes característiques superiors a les dels cotxes de canvi manual, sent potser el seu cost una mica més elevat l’única desavantatge. Els principals avantatges que ofereixen són les següents.

Cotxes automàtics per a discapacitats

Els cotxes automàtics presenten grans avantatges per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. La conducció de cotxes amb embragatge manual requereixen de la utilització del pedal d’embragatge, aspecte aquest que s’elimina en els cotxes automàtics. Per tant els cotxes automàtics només disposen de dos pedals en comptes de tres, el fre i l’accelerador. A més és possible que tots dos pedals s’adaptin per a ser utilitzades amb la mà en lloc de amb els peus (el que permet adaptar-se a la discapacitat de cada persona).

Facilitat en la conducció

La conducció de cotxes automàtics és més confortable en haver de fer menys moviments amb els peus i requerir menys concentració.

Conducció més segura

En no haver d’estar concentrat en el canvi de marxes amb l’ús de l’embragatge, la concentració sobre altres aspectes de la conducció augmenta, amb una clara repercussió en la seguretat en la conducció.

Menys patiment per al motor

En conduir amb un cotxe automàtic es guanya en seguretat mecànica ja que aporta al motor del cotxe suavitat en els engranatges.

Canvi seqüencial

Els cotxes automàtics amb canvi seqüencial només requereixen de moure una palanca cap endavant o darrere per fer el canvi de marxa. Aquest tipus de canvi automàtic aconsegueix que el canvi de marxa es realitzi més ràpid que en el canvi manual, i és utilitzat en vehicles de competicions esportives.

 

Cada vegada més són els usuaris que es plantegen l’adquisició de cotxes automàtics pels avantatges que atorguen als conductors. Ofereixen una conducció molt més còmoda i segura que els clàssics de canvis manuals. Per a les persones amb alguna discapacitat física, el canvi automàtic els permet oblidar-se de l’ús de l’embragatge, facilitant la conducció.

1 reply

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.