Els cotxes autònoms estan a la volta de la cantonada, tots hem vist vídeos sobre les proves que companyies tan importants com Google o Uber estan fent. Fins i tot hem pogut veure com companyies com Tesla inclouen sistemes de conducció autònoma avui en dia en els seus vehicles. Malgrat aquests importants esforços, encara no estem veient de forma massiva cotxes autònoms a les nostres carreteres. I la veritat és que encara queden alguns reptes per superar, que impedeixen que vegem en concessionaris de cotxes a Badalona, cotxes autònoms a la venda.

Hem de considerar que aquests reptes que encara han de salvar els grans fabricants són de tipus tecnològic, però també legal, i per altra banda també sociològic, ja que amb la introducció de cotxes autònoms a les nostres carreteres es plantegen moltes incògnites que afectaran el dia a dia.

cotxes autonoms

 

La tecnologia que encara està per arribar

Si bé és cert que hem vist a importants companyies tecnològiques fer proves amb diferents tipus de vehicles, amb la finalitat de proporcionar solucions autònomes de conducció, la tecnologia encara no està llesta. Hi ha avenços molt importants, però la major part d’ells encara tenen errors que fan que sigui necessari que per poder gaudir d’un cotxe autònom necessitem carreteres perfectament asfaltades i ben pintades. Això no és una realitat al llarg de tot el món i per tant els cotxes autònoms encara no estan preparats per circular.

Aquestes proves que estan realitzant les grans companyies estan permetent que s’avanci de forma molt ràpida de cara a tenir la millor tecnologia disponible per als cotxes autònoms, però encara cal destinar més temps a investigar per poder seguir avançant en matèria de cotxes autònoms. Els tallers de tot el món, fins i tot els tallers oficials a Badalona, ​​esperen amb impaciència la irrupció d’aquests cotxes en el mercat, per poder revisar quines són les novetats que aquests vehicles portaran al món del motor, i els reptes als quals s’enfrontaran els professionals de la reparació, que passaran, segurament, a tenir un perfil més tècnic en lloc de tan mecànic, com tenen ara.

 

La legislació haurà de canviar

Les proves que estan realitzant les grans empreses tecnològiques que estan provant aquest tipus de cotxes es realitzen amb permisos especials que concedeixen autoritats a nivell local. D’aquesta manera poden circular amb els seus cotxes de prova per determinades àrees, molt concretes. Això no vol dir, lògicament, que aquests cotxes ja puguin circular per qualsevol costat, sinó tot el contrari. Per ara la seva circulació es restringeix a àrees específiques, ja que la legislació a nivell global per ara només contempla aquestes excepcions, però no està encara preparada per als reptes que posaran damunt la taula els cotxes autònoms.

D’una banda hem de tenir en compte que en casos d’accidents, cal resoldre la part de qui té la culpa. Hi ha situacions en què resultarà difícil saber qui té realment la culpa, però gràcies als cotxes autònoms, tot quedarà registrat i potser es podrà accedir a càmeres que tindran els vehicles per resoldre aquestes qüestions de forma ràpida i senzilla.

En qualsevol cas, es presenten molts reptes, que també van més enllà de la legislació, ja que caldrà resoldre qüestions, com que un vehicle autònom s’enfronti a una situació de risc, i hagi de valorar si posar en risc la vida dels que van dins del vehicle, o de les persones amb les que podria impactar el cotxe que es troben a l’exterior del vehicle. Reptes molt interessants que veurem com es resolen en els propers anys.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.