Els nous fabricants de cotxes autònoms

Els nous fabricants de cotxes autònoms ha entrat amb força a la indústria del cotxe, i apunten a una nova realitat: l’automatització

La història dels reproductors de música va canviar el 23 d’octubre de 2001. Fins llavors, marques com Sony dominaven el mercat gràcies als seus reproductors de CD i cassetes, però no van saber anticipar l’aparició de l’iPod. Un fabricant d’ordinadors com Apple, de sobte va revolucionar la indústria musical amb un aparell que els consumidors van comprar en massa. Els desenvolupadors tecnològics no entenen de fronteres, i, des de fa uns anys, han creat un mapa de nous fabricants de cotxes autònoms.

Alguns d’ells ja han creat i mostrat els seus primers models, i molts tot just han fet les seves primeres aproximacions. Si en altres entrades hem vist com l’actual disjuntiva pels compradors es situa entre l’opció del vehicle tradicional o el cotxe elèctric, aquests nous actors del sector de l’automòbil estan accelerant el desenvolupament de la indústria cap a la autonomia i l’aprofitament de dades.

FABRICANTS DE COTXES AUTÒNOMS

Aquest són alguns dels nous fabricants que revolucionaran el sector en els propers anys:

Tesla

La companyia d’Elon Musk està decidida a canviar la forma en que entenem els cotxes. Des de la seva sortida al mercat, Tesla ha entusiasmat als amants de la indústria amb models de cotxes elèctrics amb l’estètica i amb les mateixes o millors característiques que els seus competidors convencionals. Però més enllà d’innovar amb cotxes compatibles amb tot tipus de carregadors, capaços de d’accelerar de zero a 100 al mateix ritme dels millors Ferrari i d’incorporar Internet com mai s’havia vist, el que realment desperta expectatives sobre la marca és el que s’intueix que pot arribar a fer en matèria de conducció autònoma.

Un exemple és la recent sortida del Tesla Model X, que incorpora l’emblemàtic sistema Autoplot de la firma. Aquest cop, però, el cotxe no només és capaç mantenir la distància amb el cotxe del davant a una velocitat fixa i en rutes no gaire complicades. La conducció autònoma del Model X funciona a ple rendiment en carreteres plenes de girs, mantenint-se al centre del carril i frenant quan identifica una curvatura massa tancada. De fet, el vehicle només reclama l’atenció del conductor si no és capaç d’identificar algun element de la carretera. Això sí, encara no hi ha una legislació que permeti utilitzar aquesta funció si no és en circuits tancats. La tecnologia hi és, però millor seguir amb les mans sobre el volant per evitar multes.

Uber

Les motivacions d’Uber per entrar en la cursa del vehicle autònom són clares: estalviar costos a través dels seus pilots i comptar amb una flota de vehicles capaç de donar servei 24 hores al dia, set dies a la setmana. El propi director executiu de l’empresa, Travis Kalanick, ha reconegut recentment que l’empresa es troba “en plena reconversió d’una companyia de serveis a una de robòtica”.

I no és només ciència ficció. Uber ja ha posat en marxa la seva primera partida de cotxes autònoms a Pittsburg, que tenen la funció de recollir dades i detectar possibles errors per millorar models futurs. Això sí, aquests automòbils encara estan comandats per un conductor, tant per motius de seguretat com legats.

Google

L’any 2013, Google sorprenia amb la presentació del Firely. El primer cotxe autònom de la marca, conegut popularment com a “cotxe ou” per la seva forma. Un vehicle sense volant ni pedals i que arribava als 40 quilòmetres hores. Adequat per, per exemple, trajectes interns dins de la pròpia instal·lació de l’empresa a Silicon Valley.

Aquell invent va patir una sort similar a la de les Google Glass i ha desaparegut. Després d’aquest primer intent fallit, l’empresa ha decidit reorientar el seu negoci al sector de l’automòbil i dedicar-se al que millor sap fer: desenvolupament de software i gestió de dades.

La nova marca de Google relacionada amb el cotxe autònom és Waymo. Centrada en el desenvolupament de sistemes pels vehicles. La intenció és generar un sistema operatiu a l’estil d’Android que es pugui instal·lar en diversos models. I el buscador ja té els seus primers clients: Honda i Chrysler seran les primeres marques en incorporar Waymo als seus cotxes autònoms.

Tot i la momentània renúncia de la companyia a fabricar el seu propi cotxe autònom, el 82% dels directius de marques clàssiques creuen que les empreses de Silicon Valley llançaran el seu model de cotxe sense pilot en els propers quatre anys, i ningú descarta a Google.

Apple

L’empresa de la poma presenta una situació similar a la de Google. Segons el CEO de l’empresa, Tim Cook, l’interès d’Apple està en el desenvolupament d’un sistema de conducció autònoma, més que no pas en un vehicle en si mateix. I tampoc ningú s’ho creu al 100%.

De moment, l’empresa es centra en el Projecte Titan, que consisteix en l’aplicació del seu sistema de conducció autònoma, conegut com PAIL, en tres vehicles Lexus adaptats i que podran circular per les carreteres de Califòrnia per realitzar les seves proves.

Descobreix com extreure tot el potencial tecnològic del teu proper vehicle amb els professionals de Ciutat del Motor.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *