Coches Eco Opel

És un fet: El futur d’Opel és elèctric. El mercat ha evolucionat i l’usuari d’avui té noves prioritats i necessitats de mobilitat. Les restriccions de circulació i estacionament en les grans ciutats com Barcelona en protocols de contaminació, l’eficiència energètica, l’estalvi en el manteniment, els beneficis fiscals per la compra de vehicles elèctrics … A continuació analitzem les tipologies i avantatges de la conducció elèctrica.

Quins són els principals tipus de cotxes ecològics?

Els vehicles elèctrics són aquells propulsats totalment o parcialment per energia elèctrica procedent de bateries que es recarreguen de la xarxa elèctrica. Hi ha tres tipus de cotxe eco: elèctric pur, híbrid endollable i elèctric d’autonomia extesa.

  • Els vehicles elèctrics purs o BEV (Battery Electric Vehicle) són propulsats per un motor elèctric i la bateria es carrega de la xarxa. La mida de les actuals bateries gira al voltant dels 40 quilowatts hora (kWh). Aquesta capacitat s’incrementa fins a 60 kWh en els models anunciats per 2019 i 2020. En el cas d’alguns fabricants, les seves bateries ja oscil·len entre els 50 kWh i els 100 kWh. La seva autonomia oscil·la entre els 200 i 500 km
  • Els híbrids endollables o PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) són vehicles propulsables pel motor elèctric i / o pel tèrmic i la bateria es carrega de la xarxa. La capacitat elèctrica està entre 8 kWh i 10 kWh, amb autonomies típiques de l’ordre de 30-50 km
  • Els elèctrics d’autonomia extesa o EREV (Extended Range Electric Vehicle), igual que els elèctrics purs, són propulsats únicament pel motor elèctric, però la bateria, a més de la xarxa, es pot carregar pel motor de combustió que incorporen. Compten a més amb un petit motor tèrmic, però només l’elèctric propulsa el vehicle. Aquest motor de combustió s’utilitza exclusivament per carregar la bateria elèctrica i estendre la seva autonomia

A més, la naturalesa d’un cotxe elèctric està marcada per dues paraules: simplicitat, eficiència i manteniment pràcticament inexistent. El vehicle elèctric elimina completament les emissions de gasos amb efectes nocius a la salut de les persones i redueix la contaminació acústica generada en un 80% pel trànsit. És just a les ciutats, a velocitats baixes (50 km/h o menys), on el vehicle elèctric suposa una major reducció de la contaminació acústica. Suposant una recàrrega domèstica, el cost de combustible per a un vehicle elèctric és d’aproximadament 2 €/100km enfront de prop de 8 €/100km per a un mateix vehicle de combustió.

D’altra banda, el cost de manteniment d’un vehicle elèctric és menor que el d’un convencional, en no disposar d’elements com olis, filtres o corretges, i per el seu menor desgast d’altres elements, com els frens.

Sens dubte, els nostres nous models – el Corsa-e és el primer cotxe elèctric fabricat a Espanya a la nostra fàbrica de Figueruelas (Saragossa) – donaran molt de què parlar. A l’espera d’aquest desembarcament al costat del Grandland x Híbrid Endollable el 2019, i Nou Vivaro 2020 i Zafira Life el 2021.

Vine al nostre concessionari Opel a Badalona i t’informarem.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.