Avui en dia ens trobem davant d’una cruïlla que té aspecte de ser una cosa molt més important que això, es tracta d’un punt en el món de la història del motor que pot desterrar completament els vehicles que s’han vingut utilitzant durant més de 100 anys d’història. Les grans marques que comercialitzen a través de concessionaris de cotxes a Badalona i en diferents ciutats els seus vehicles s’estan posant al dia oferint cotxes elèctrics, perquè tots estan veient com a poc a poc la tendència del mercat sembla apuntar al fet que aquest tipus de vehicles acabaran per imposar-se als vehicles que s’alimenten de combustibles fòssils tradicionals, com la gasolina o el dièsel.

El camí ja ha començat, en els concessionaris oficials a Badalona i en moltes ciutats del món es fan comentaris i preguntes, sobre com funcionen els vehicles elèctrics, si el seu manteniment és més car, si donen més problemes. La gent ja no té inconvenient a preguntar, perquè la mentalitat de moltes persones ja ha canviat. Ara sí que estan valorant realment comprar-se un vehicle elèctric. Les notícies són molt favorables i positives i sembla que hem arribat a un punt en el qual són una realitat palpable. Analitzarem les claus de la polèmica per poder tenir una perspectiva millor i poder respondre a la qüestió plantejada en el títol d’aquest article.

coches electricos

 

És ara el moment?

El grau de desenvolupament del vehicle elèctric, capitanejat pel fabricant nord-americà Tesla, però seguit molt de prop pels grans del sector com Ford, Audi, Volkswagen, Mercedes i pràcticament totes els fabricants de vehicles, és molt alt. Els cotxes elèctrics són una realitat que té una autonomia gairebé tan gran com els vehicles propulsats per gasolina o dièsel. A més, la infraestructura de recàrrega possibilita que els vehicles elèctrics ja no siguin un destorb, sinó que són una autèntica solució.

Conciència mediambiental

Una altra de les claus sembla ser l’alt grau de conscienciació mediambiental que té la nostra societat. Si fa tan sols 10 anys no ens preocupàvem en excés pel canvi climàtic, avui dia és un problema més del que hem pres consciència i al que a tots ens agradaria aportar el nostre granet de sorra. Sabem, perquè les dades hi són, que els vehicles propulsats per combustibles tradicionals com la gasolina o el dièsel, tot i ser una eina indispensable per al nostre estil de vida modern, també són un agent que acaba per aportar alguna cosa de forma negativa al canvi climàtic.

Els vehicles elèctrics intenten aportar el seu granet de sorra amb un consum que en teoria hauria de ser més responsable que el que ara mateix estem fent.

L’estalvi de l’electricitat

Una altra de les claus del triomf del vehicle elèctric és el teòric estalvi que proposa. Hem de tenir en compte que un vehicle elèctric es pot recarregar a casa, i per això podem utilitzar una tarifa elèctrica reduïda, que ens permeti carregar el nostre vehicle a les nits a baix preu. Si ens aprofitem d’aquesta realitat podrem donar-li combustible al nostre vehicle a un preu molt baix.

L’altra clau d’aquest estalvi està en la transició energètica que molts pensen que podrem fer, cap a un model en què els habitatges s’alimentaran amb energies renovables, com ara la solar. En aquest sentit cal considerar que podríem obtenir tota la nostra energia del Sol, amb l’únic cost de la instal·lació que hàgim hagut de realitzar per poder aprofitar els raigs solars i transformar-los en energia tant per a la nostra casa com per al nostre cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *