A l’hora de canviar de vehicle cada vegada són més les persones que prefereixen apostar per models ja matriculats, com els cotxes km 0. Escollir vehicles ja usats implica poder accedir a cotxes d’alta gamma amb un estalvi significatiu.

Al mercat podem trobar cotxes de gerència, cotxes km 0, seminous, etc. i no tots són el mateix. Anem a veure les diferències.

Cotxes quilòmetre 0

Es denomina així a aquells vehicles que han estat matriculats però mai han circulat per la via pública. No obstant això, moltes vegades s’usa aquest terme per referir-se a cotxes que tenen molt pocs quilòmetres, normalment per sota dels 1.000.

AventatgesInconvenients
Si és un veritable quilòmetre 0 està a estrenar.No es poden triar factors com el color o els extres.
Comprar un cotxe d’aquest tipus implica un important descompte respecte a la versió nova del mateix model.El període de garantia ha començat a comptar des del moment de la matriculació, no des del moment en què tu compres el cotxe.
El lliurament és pràcticament immediat, es pot fer en uns dies.Si el cotxe ha estat matriculat com a vehicle de lloguer hauràs de passar la ITV cada dos anys i no cada quatre.

 

Cotxes seminous

En aquest cas ens trobem amb vehicles que tenen ja una mica de temps, però la seva antiguitat no sol superar els 2 anys i els quilòmetres recorreguts poques vegades estan per sobre dels 25.000.

L’habitual és que siguin procedents de flotes d’empresa o directament d’empreses de lloguer.

AventatgesInconvenients
Són cotxes bastant ben equipats.En cas d’haver estat abans un cotxe de lloguer ha passat per moltes mans i no tothom condueix igual.
Són una bona alternativa per tenir un vehicle ben equipat amb un estalvi bastant alt.En cas d’estar matriculat com a vehicle de lloguer els terminis per passar la ITV són més curts.
Si ho adquireixes en concessionari disposarà de garantia.Com sempre que adquireixes un vehicle que no és nou, no pots triar, has de conformar-te amb el que hagi pel que fa a color, extres, etc.

 

Cotxes d’ocasió

Són cotxes d’ocasió del que tradicionalment hem considerat cotxes de segona mà. La principal diferència respecte a altres figures com el seminous o els quilòmetre 0 és que aquí estem davant cotxes amb més antiguitat i més quilòmetres.

AventatgesInconvenients
El seu preu és molt accessible.En ser models més vells solen requerir de més manteniment.
Hi ha una àmplia oferta al mercat, el que facilita trobar el millor cotxe qualitat preu.Es poden veure afectats per les restriccions de circulació establertes per algunes ciutats en els seus protocols anticontaminació.
Si s’adquireixen a través de concessionari tenen garantia i a més han estat revisats.

 

Cotxes de gerència

Normalment són propietat dels concessionaris i han estat usats per a proves i per fer promoció. Se solen lliurar a treballadors de la marca perquè els usin en el seu dia a dia.

AventatgesInconvenients
Normalment estan ben equipats.És habitual que siguin vehicles grans, un segment que pot ser que no sigui del teu interès.
No solen tenir més d’un any d’antiguitat.Si el cotxe ha estat usat per a proves haurà passat per bastants mans.
Tenen un bon descompte.

En l’apartat Ofertes del mes trobareu una gran varietat d’ofertes en cotxes nous, cotxes km 0 i cotxes d’ocasió.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.