El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha posat en marxa a mitjans d’octubre dimarts una aplicació per rebre les ajudes del nou Pla Renove per a la compra de vehicles més eficients, el qual va ser aprovat pel Govern el passat 16 de juny. El pla està dotat amb 250 milions d’euros i ofereix ajudes d’entre 300 i 4.000 euros per l’adquisició d’un vehicle a canvi de desfer-se d’un d’antic.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar la demanda de vehicles, paralitzades per les mesures de confinament, activar la producció de les plantes espanyoles i fer que els cotxes que circulen siguin més nets i segurs.

Les sol·licituds per realitzar la reserva de la corresponent subvenció estatal, s’han de fer a través de la plataforma telemàtica. El sistema estarà en funcionament fins al pròxim dia 31 de desembre de 2020 o fins que s’esgotin els pressupostos establerts. Les sol·licituds enviades seran revisades per ordre de presentació i la validació dels expedients es començaran a realitzar al novembre i s’allargarà fins al primer semestre del 2021.

Per poder realitzar la reserva, és necessari almenys haver realitzat l’encàrrec del vehicle al concessionari. S’hi podran acollir totes les persones que hagin comprat un vehicle des del 16 de juny, sempre que compleixin els requisits.

Gairebé tot és per a turismes, tot i que també n’hi ha una petita part per a furgonetes lleugeres i motos.

ajudes del nou pla renove

Quins turismes es poden acollir a les ajudes del nou Pla Renove?

Perquè els cotxes puguin acollir-se a les ajudes, han de ser eficients energèticament. Els dièsel i de gasolina han sigut inclosos en aquestes ajudes, però són clarament menors i no tots hi tenen dret. Les emissions mitjanes de diòxid de carboni (CO2) han de ser inferiors als 120 g/km. En el cas dels vehicles comercials lleugers han de ser inferiors als 155 g/km.

El preu dels cotxes no poden superar els 35.000 euros, a excepció d’aquells 100% elèctrics o adaptats per persones amb mobilitat reduïda, els quals tenen el límit establert en 45.000 euros.

Quants diners pots estalviar?

Les ajudes de l’Estat ja són oficials i s’hi ha d’afegir el que hi posin els fabricants. El sector ha de fer un descompte igual al públic, excepte en els vehicles de zero emissions, quan hi hauran d’aportar 1.000 euros. Per tant, les ajudes oscil·laran entre els 800 euros i els 5.000.

Les ajudes que es poden demanar

  • Els particulars o autònoms que comprin un turisme amb etiqueta energètica zero tindran una subvenció pública de 4.000 euros o de 2.600 si és un híbrid endollable. Per als models eco, l’ajuda és d’entre 600 i 1.000 euros i per a les de combustió, etiqueta C, d’entre 400 i 800 euros.
  • En el cas de les pimes, els ajuts de l’Estat són de 3.200 euros per als zero o 2.300 si són híbrids endollables; d’entre 500 i 800 euros per als eco; i d’entre 350 i 650 euros per als C.
  • Les grans empreses rebran 2.800 euros en els zero o 2.200 en els híbrids endollables; entre 450 i 700 en els eco; i d’entre 300 i 550 euros en els C.

Es poden comprar cotxes de segona mà?

No. És un pla pensat per a vehicles nous, però hi poden entrar els coneguts com a quilòmetre 0, és a dir, els que matricula el concessionari o el fabricant per aconseguir arribar als objectius comercials marcats.

Es poden subvencionar els cotxes que s’hagin matriculat a partir de l’1 de gener. Els km 0 són de disponibilitat immediata i s’ha de fer un canvi de titular, de manera que el comprador és el segon propietari.

S’ha d’entregar un cotxe vell a canvi?

Sí, com ja s’ha fet en altres ocasions, s’ha d’entregar un vehicle que serà desballestat. Ha de tenir una antiguitat de deu anys o més (7 anys en cas de ser un vehicle comercial), tenir en vigor la ITV i estar matriculat a Espanya abans del 15 de juny del 2010.

Les ajudes del nou Pla Renove son compatible amb altres ajudes?

No. Les ajudes del Renove no es poden sumar a les del pla Moves II, un programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible, que també inclou iniciatives com la instal·lació d’infraestructures de recàrrega. Està pensat per finançar la compra de models elèctrics, híbrids endollables i, en menor quantitat, de gas. Els vehicles que s’acullin a aquest pla poden tenir un descompte màxim, segons el cas, de 6.500 euros. La quantitat depèn de l’autonomia del vehicle i de si s’ha dut a desballestar el cotxe vell.

Més enllà de les subvencions governamentals, els fabricants realitzen un descompte obligatori i de la mateixa quantitat del que aporti l’Estat, exceptuant els casos dels vehicles “0 Emissions“, que l’import aportat pel sector és de 1.000 euros.

Les persones amb problemes de mobilitat o que resideixen en una llar amb ingressos inferiors a 1.500 euros mensuals, rebran 500 euros addicionals en cada cas. Aquesta mateixa quantitat també s’oferirà quan el vehicle a desballestar tingui més de 20 anys.

S’ha de declarar, la subvenció?

Sí. Cal recordar que caldrà passar comptes amb Hisenda a la propera declaració de la renda, com si fos un ingrés més. Per tant, no tothom haurà de pagar el mateix perquè varia segons els ingressos totals i les retencions.

 

Si necessites més informació, vine a qualsevol dels nostres concessionaris oficials de la Ciutat del Motor de Badalona i t’informarem.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.