La Unió Europea busca com protegir el planeta del canvi climàtic, de manera que els Estats membres es van comprometre a complir una sèrie d’objectius abans del 2030, per reduir les emissions un 55% respecte a les emissions del 1990. En cas de no fer-ho, Brussel·les els castigaria amb multes de gran envergadura econòmica.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència recorda que “la combustió del gasoil provoca emissions de NO2 i d’altres partícules contaminants que afecten la qualitat de l’aire de les ciutats” i per això contempla “la revisió de les bonificacions dels hidrocarburs utilitzats com carburant per a l’equiparació progressiva dels tipus impositius en atenció al poder contaminant”.

L’objectiu d’equiparar els preus de dièsel a la benzina va ser perquè “aquesta diferència es va basar en la creença de la menor contaminació de la combustió del dièsel, però actualment s’ha demostrat que, per a un mateix nivell tecnològic de motor, la contaminació no és inferior”.

Aquesta bretxa era d’11 cèntims per litre i per minimitzar-la, la intenció del Ministeri d’Hisenda passava per incrementar els impostos del dièsel en 3,8 cèntims per litre. D’aquesta manera, es veuria un augment de 2,3 euros més en un dipòsit mitjà de 50 litres, mentre que la despesa mensual s’incrementaria uns 3,45 euros i suposaria una pujada de 41,4 euros més a l’any.

Finalment, el seu propòsit era fer la pujada del preu del carburant dièsel per al final de la legislatura, però la inflació que ha provocat la Guerra d’Ucraïna no deixa cabuda plantejar-se aquesta reforma i resulta a aturar-la una vegada més.

Tot i així, això no significa que no hi hagi cap tipus de pujada. Es plantegen una pujada als impostos que ja paguem de forma rutinària. Així que estarem atents dels esdeveniments al llarg de l’any.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.