Segons les dades del mitjà especialitzat Ward’s Auto, al món hi ha un total de 1.200 milions de cotxes registrats. Una xifra que, segons les previsions, arribarà als 2.000 milions a l’any 2035. El mercat ofereix centenars de marques i milers de models, però en la llista dels més venuts se solen repetir alguns noms any rere any. En aquesta entrada revisarem els cotxes més venuts de la història. Un informe publicat per Wall Street Cheat Sheet i que mostra com les dinàmiques socio-culturals i els grans mercats marquen tendència.

 

5.- Lada Riva

Cotxes més venuts

Si hi ha una marca que podem relacionar amb la Unió Soviètic aquesta és Lada. Les carreteres de l’antiga URSS estaven monopolitzades pels diferents models de la firma i, entre totes les opcions, les diferents versions del Riva van ser les preferides pels soviètics. La primera versió del Riva va aparèixer el 1970, com un redisseny del popular Fiat 124.

Com a bon producte soviètic, sota el seu disseny funcional s’amagava un cotxe fiable i per a tota la vida, que encara avui es pot veure en circulació. Els habitants de l’antiga soviètic van confiar durant molts anys en el Lada, fins el punt que el Riva no va deixar-se de produir fins el 2012, quan jo sumava uns 19 milions de vendes en els seus 42 anys d’història.

 

4.- Volkswagen Beetle

Cotxes més venuts

El Beetle és la imatge dels cotxes a l’Europa entre els anys ’40 i ’60. El seu original disseny van situar-lo com a un cotxe elegant i ben valorat per a una societat que, després de la Segona Guerra Mundial, va veure com creixia la seva classe mitjana.

La primera versió del cotxe va ser tan exitosa que es va mantenir en producció fins l’any 2003, convertint-se en un dels models que més temps ha estat en el mercat de forma ininterrompuda. Volkswagen va reinventar el seu escarabat a l’any 1998 i entre les dues versions acumulen 23 milions de cotxes venuts.

 

3.- Volskwagen Golf

Si el Beetle va ser l’usuari dels anys ’40-’60, el Golf ha estat el seu relleu des del 1974, quan aparèixer al mercat. De fet, la seva creació va ser una aposta de la marca per oferir als seus usuaris una evolució modernitzada de l’escarbat.

Conegut en diversos països com The Rabbit (el conill), el Golf garanteix confort, versatilitat i un disseny sempre actualitzat que encara avui es manté com un top-vendes. Més de 30 milions de conductors han confiat en aquest cotxe en els seus més de 40 anys d’història.

 

2.- Ford F-Series

Cotxes més venuts

El mercat nord-americà ha estat, durant anys, el principal consumidor de cotxes al món. No és d’estranyar que en les primeres posicions d’aquesta llista hi aparegui el tot-terreny més exitós de la història. El primer Forf F va aparèixer al mercat a l’any 1948, però els seus problemes d’estabilitat van fer que el seu èxit fos relatiu. Les millores en els models següents van ser progressives, fins a convertir-se en el cotxe més popular del país.

Els Ford F-Series són els tot-terrenys més venuts als Estats Units des del 1977 i encapçalen la llista general de cotxes des del 1983. Més de 40 milions de persones han conduit un d’aquests cotxes.

 

1.- Toyota Corolla

Cotxes més venuts

En aquest llitat hi faltava una marca asiàtica, i ha aparegut en la posició més alta. El Toyota Corolla s’ha consolidat com el cotxe familiar que millor combina preu i prestacions. Un utilitari senzill, a bon preu i que ha evolucionat seguint les tendències de cada moment.

La multinacional japonesa va treure el seu Corolla el 1966 i al 1974 ja va situar-lo com el cotxe més venut de la història. En l’actualitat es calcula que s’han venut més de 43 milions d’unitats d’aquest model.

 

Bonus track: Seat Ibiza, el cotxe més venut a Espanya

Des de que el va presentar al Saló de l’Automòbil de París, al 1984, SEAT ha col·locat més de 4 milions del seu Ibiza al mercat nacional. La marca ha convençut a diferents generacions a través d’un model que ofereix un disseny modern i unes prestacions sempre actualitzades a bon preu, convertint-se així en el primer cotxe de milers d’espanyols.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.