Líquidos del coche a revisar

Si hi ha alguna cosa que hem de tenir en compte abans de sortir de viatge aquestes vacances, és que hem de revisar els nivells dels líquids del nostre cotxe, això pot ser de gran ajuda i reduirà molt les possibilitats que puguis tenir algun tipus d’accident durant el trajecte.

Una de les millors opcions si no som uns experts en l’àmbit de la mecànica, és visitar un concessionari oficial a la Ciutat del Motor de Badalona, ​​al polígon Les Guixeres. Així aconseguiràs aquest plus pel que fa a seguretat i podràs gaudir de les teves vacances sense cap tipus de problema afegit.

Què líquids del cotxe cal revisar?

Oli

És un dels lubricants més interioritzats i que tothom coneix (més o menys) les conseqüències que pot tenir el fet de no canviar-lo periòdicament o no complir els límits establerts.

Cada fabricant indica uns temps en què s’ha de substituir, que dependrà de les característiques del nostre cotxe. Per norma general, ronda entre els 5.000 i els 30.000 quilòmetres, però no passa res si volem revisar-lo abans. El meu consell personal és fer-ho almenys un cop al mes i, en cas que estiguem a punt de fer un viatge llarg o el nostre treball ho exigeixi, fer-ho dues vegades al mes.

En cas que el seu nivell sigui baix, el millor que podem fer és anar a un taller i demanar-los que ens canviïn l’oli, sobretot si el nostre vehicle és antic, ja que aquests consumeixen més. Per contra, si aquest nivell és mínim, se li pot afegir una mica de lubricant, sempre tenint en compte el tipus de graduació que van utilitzar l’última vegada. En cas que el nivell sigui alt, has d’acudir el més aviat possible a un taller i demanar-los que comprovin si aquest excés ha provocat algun altre tipus d’avaria.

Refrigerant

El seu objectiu principal és poder eliminar una part de l’escalfament que es produeix en els components interns i el motor, evitant així un sobreescalfament que podria derivar en problemes catastròfics com fondre parts internes o que hi hagi risc d’explosió.

No necessita ser revisat de manera tan habitual com l’oli, però si val la pena substituir-cada 25.000 quilòmetres més o menys, ja que les seves propietats es perden i encara que a nosaltres ens sembli que segueix funcionant correctament, la veritat és que no.

Aigua de eixugaparabrises

Si ens parem a pensar-ho, la nostra primera opinió serà que és un dels líquids menys importants que es poden trobar en un automòbil, però no cal menysprear-lo, també pot ocasionar-nos més d’un disgust.

La seva funció principal és la de netejar el nostre parabrises i poder veure amb total comoditat, quan el sol pega de front és quan més es nota. També podem tenir problemes en passar la ITV si no disposem d’aquest líquid.

Líquid de frens

Un altre dels sistemes hidràulics que conté el nostre cotxe i que és imprescindible en temes de seguretat, de manera que també convé preocupar-se i revisar-lo periòdicament almenys una vegada cada 6 mesos.

Si vius en una zona on hi hagi molta humitat, has de saber que és un factor que augmenta el seu deteriorament, de manera que potser valgui la pena revisar-una mica abans del que estableix si volem evitar sorpreses grans.

Líquid de direcció

No importa el tipus de direcció que tingui el teu cotxe, has de saber que, per poder girar correctament amb ella, aquesta utilitza líquid.

Si aquest és massa baix el gran avantatge és que podem omplir nosaltres mateixos. Per a això hem de saber quin és el que recomana el fabricant. No obstant això, si és alt (és molt rar que passi) haurem d’acudir a un taller perquè ens donin una solució.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.