Escapada amb cotxe a 5 platges quilomètriques on és més fàcil mantenir la distància de seguretat
Amb la caloreta, tenim moltes ganes de platja i de banys refrescants. Al país en tenim moltes, de platges: tenim un litoral fantàstic on triar i remenar, des de Portbou fins a Alcanar. Però en aquesta escapada amb cotxe que us proposem posem el focus en aquelles platges quilomètriques. De nord a sud, us fem 5 propostes. Totes són molt fresques.

Platja de la Gola del Ter, a l’Estartit

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - Gola del Ter

La platja de la Gola del Ter, a Torroella de Montgrí
© Kippelboy

Després de passar a tocar de Torroella de Montgrí, el Ter arriba a la mar i crea un bonic paratge verge amb quilòmetres de sorra que veuen com l’aigua dolça del riu es barreja amb la mar salada.

A banda i banda de la desembocadura, amb les illes Medes al davant, hi ha unes platges fantàstiques, amples i llargues, on és possible posar-hi la tovallola sense por a envair l’espai de seguretat dels altres banyistes.

A la vostra esquena, els camps de conreu, els masos i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter frenen la pressió urbanística que faria que aquesta platja estigués plena de gom a gom.

Per arribar-hi amb cotxe cal agafar la carretera de Torroella a Pals. Poc després del pont sobre el Ter hi ha el desviament que porta fins a la gola del Ter. També s’hi pot arribar a peu des de la platja veïna de la Pletera.

Una recomanació: si arribeu a la platja abans que surti el sol, en podreu veure la sortida des de la desembocadura del Ter, amb les illes Medes al davant. Tot un espectacle.

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - Illes Medes

Les illes Medes des de la Gola del Ter, al terme de Torroella de Montgrí
© DagafeSQV

La platja de Sant Simó, a Mataró

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - Mataro

Les platges del Callao i de Sant Simó, a Mataró © Isidro Jabato

Certament, la capital del Maresme és molt poblada. Segur que hi ha una platja prou gran per no trepitjar-nos els uns als altres? Doncs sí. Més enllà de la riera de Sant Simó hi ha una platja que té el mateix nom i que s’ubica en un entorn molt poc urbanitzat, just davant de les Cinc Sènies, que és la zona agrícola de la ciutat. Prometem un ambient menys urbà i més tranquil, en una platja que té un quilòmetre d’extensió —una part, és de caràcter naturista—.

Com moltes altres ciutats de costa, Mataró també s’ha preparat bé per evitar aglomeracions a les seves platges. L’aforament calculat per a la platja de Sant Simó és de 700 persones. Si en algun moment se supera, l’accés quedarà tancat i es recomanarà als banyistes que es dirigeixin a aquelles que tinguin espai disponible. La platja del Callao, a tocar de la de Sant Simó, també és molt gran!

Amb el cotxe, busqueu la ronda de Miguel de Cervantes i agafeu-la en direcció a la mar, al costat de la riera de Sant Simó. Quan arribeu al final, passeu sota el pont de l’N-II. La platja que queda a l’esquerra és la de Sant Simó. La de la dreta és la del Callao.

La platja dels Muntanyans, a Torredembarra

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - Torredembarra

Una de les passarel·les que travessen les dunes de la platja dels Muntanyans, a Torredembarra
© Jorge Franganillo

Aquesta platja ja l’hem recomanat anteriorment com una de les millors platgesde la Costa Daurada. Aquí la tornem a recomanar perquè és immensa, en tots els sentits: té una llargada de 2,2 km, una qualitat de l’aigua excel·lent i un entorn natural fascinant format per dunes i maresmes salabroses i tot un univers de fauna i flora típic d’aquests ecosistemes. Per això, unes passarel·les de fusta us indicaran per on heu de passar per accedir a la platja. Respecteu aquests itineraris marcats per no malmetre aquest ecosistema, que és valuós i molt fràgil. Arribareu a la platja des dels desviaments que trobareu a l’N-340, que va paral·lela al mar.

Les platges del delta de l’Ebre

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - punta fangar

La platja de la Punta del Fangar, al delta de l’Ebre
© Agustí Descarrega Solà

Hem agrupat aquí algunes platges del delta de l’Ebre perquè totes tenen característiques similars: són quilomètriques, gairebé infinites, i molt amples. Són molt tranquil·les, mai hi ha la sensació d’aglomeració. Ideals per a aquests temps que estem vivint.

Al Delta destaquen, sobretot, la platja de la Punta del Fangar, una gran extensió de platja natural i tranquil·litat amb un far molt fotogènic; la platja del Trabucador, un braç de sorra que s’endinsa a la mar; la platja de Riumar, amb dunes i passarel·les, i la platja de l’Arenal, una platja verge situada al sud de l’Ampolla.

La C-41 travessa el Delta des d’Amposta fins a la mar. Des d’aquí hi ha desviaments a l’esquerra i a la dreta que us portaran a les platges.

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - punta fangar 2

La platja de la Punta del Fangar, al delta de l’Ebre, amb l’emblemàtic far del Fangar
© Víctor

Platges de les Cases d’Alcanar

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - Platja del Marjal

La serra del Montsià des de la platja del Marjal, a les Cases d’Alcanar
© Lluket

L’escapada amb cotxe a 5 platges quilomètriques on és més fàcil mantenir la distància de seguretat acaba a les Cases d’Alcanar, el nucli mariner d’Alcanar. Les seves platges són llarguíssimes i amb aigües netes i transparents. Hi ajuda el fet que les platges no són de sorra, sinó de còdols blancs. Us recomanem dur-hi calçat que es pugui mullar.

La platja de les Cases-Marjal és una de les més característiques de la costa canareva. Destaca per la bellesa blanca dels còdols que la configuren. Té bandera blava des del 1994.

La platja de l’Estanyet, al sud de la platja de la Marjal, és una de les més verges de la costa d’Alcanar i és ideal per als qui busquen tranquil·litat, un bon lloc per a la pràctica del submarinisme i la pesca amb canya. Com el seu nom indica, antigament la platja era una zona humida on s’hi formava un petit estany. Encara s’hi conserven nius de metralladores de la guerra civil espanyola.

A les Cases d’Alcanar, hi arribareu per l’N-340. Un cop al nucli, busqueu el passeig marítim. Com més al sud hi aneu, més sols estareu.

Escapada amb cotxes a platges quilometriques - platja de l'Estanyet

Els búnquers de la platja de l’Estanyet, a les Cases d’Alcanar
© Lluket

Més escapades de platges

Si us ha agradat aquesta escapada amb cotxe a 5 platges quilomètriques on és més fàcil mantenir la distància de seguretat, també us agradaran l’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Daurada i l’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Brava.

Consells que heu de tenir en compte

Recordeu que si feu una sortida més llarga de l’habitual, prepareu bé el cotxe. A la Ciutat del Motor de Badalona trobareu tots els concessionaris per mantenir el vostre cotxe a punt! Si voleu allargar l’escapada i estar-hi uns dies a la zona, podeu camperitzar el vostre cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.