Encara fa un temps excel·lent per gaudir d’un bany refrescant als rius: els gorgs i les platges d’interior són una excusa fantàstica per a una escapada amb cotxe de cap de setmana. Aquí en teniu una selecció, amb piscines naturals repartides per tot el territori i de fàcil accés. Sovint són espais naturals fràgils, tingue-m’ho present a l’hora de gaudir-ne. Som-hi!

La riera de Merlès: un paradís natural del Berguedà

Des de la serra del Catllaràs, la riera de Merlès desfila pel Berguedà i al seu pas crea tolls i bonics racons aptes per al bany. És un clàssic. És un espai natural protegit, i hi ha diversos camins i rutes que el recorren i hi accedeixen. Un dels més populars és el que surt del càmping Riera Merlès, a Borredà. La passejada és molt agradable, i com que transcorre a la vora del riu, és possible anar-s’hi refrescant de tant en tant.

La riera de Merlès – @Marinabenavente

La Foradada de Cantonigròs, un paisatge de conte de fades

Un altre clàssic que no podem deixar de destacar en aquesta escapada amb cotxe a les millors piscines naturals i platges d’interior és el gorg de la Foradada, amb salt d’aigua inclòs. Un paratge de conte de fades! S’hi arriba per una agradable passejada si deixem el cotxe al camp de futbol de Cantonigròs. Les marques grogues del camí ens guiaran fins al gorg, on ens podrem banyar sense problema.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - La Foradada

El gorg de la Foradada de Cantonigròs – @Alberto-g-rovi

La Peixquera de Beseit, una delícia

L’Ulldemó és un petit riu que rega el terme de Beseit abans de desembocar al Matarranya, al massís dels Ports. Un dels llocs més bonics de l’Ulldemó és la Peixquera, un espai natural al qual s’hi arriba per una pista còmoda de fer a peu i que surt de la part alta del nucli de Beseit. Si volem arribar-hi amb el cotxe mateix, s’hi han habilitat una quinzena d’aparcaments a prop de les zones de bany. Tots són de pagament, i només s’hi pot accedir amb el tiquet adquirit abans al Punt de Control de la Peixquera, a 1 km de Beseit. Aquests aparcaments estan oberts fins al 15 de setembre.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - El riu Ulldemó

El riu Ulldemó, a Beseit – @El noi de la Garriga

El gorg de l’Olla del torrent de la Cabana

El gorg de l’Olla és un dels set gorgs que hi ha al torrent de la Cabana, al terme de Campdevànol, al Ripollès. En tots set gorgs hi és permès el bany, i s’hi va accedint per un camí que va al costat del riu. Per protegir aquest magnífic entorn natural de la massificació, l’entrada s’ha limitat a les 600 persones diàries entre l’1 de juny i el 30 de setembre, i cal pagar-hi l’accés. Val la pena, perquè el bany aquí és reparador!

Escapada amb cotxe als millors gorgs - El gorg de l'Olla

El gorg de l’Olla, al torrent de la Cabana de Campdevànol – @ Jorge Franganillo

El toll del Vidre d’Arnes, un clàssic de la Terra Alta

Des del mateix poble d’Arnes hi ha una pista senyalitzada que es pot fer amb cotxe i que mena al toll del Vidre, un dels tresors naturals i paisatgístics més preuats de la Terra Alta. A mà dreta de l’aparcament hi ha el camí i les escales que baixen fins al toll, un petit paradís per refrescar-se de la calor i també per asserenar l’ànima, amb l’aigua caient avall entre les roques.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - Toll de Vidre

El toll del Vidre – @Gpatgn

La Fontcalda: aigües mineromedicinals entre penya-segats

No gaire lluny d’Arnes, a Gandesa, hi ha la Fontcalda, un indret màgic. Antigament va ser un balneari, i avui és un santuari amb una deu d’on brolla aigua termal a 28 ºC. El Canaletes s’obre pas de mica en mica entre imponents penya-segats i deixa al seu pas bonics tolls, alguns fins i tot amb petites platges que en faciliten l’accés. Durant la temporada alta d’estiu, l’accés amb vehicle es controla i es restringeix.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - La Fontcalda

La Fontcalda, a Gandesa – @DagafeSQV

El toll del Niu de l’Àliga, a la vall del Glorieta

El Glorieta, que transcorre entre Alcover i Mont-ral, a les muntanyes de Prades, és ple de racons encisadors. Un és el salt d’aigua del Niu de l’Àliga. S’hi accedeix a peu fàcilment per una pista forestal que surt de l’aparcament de Mas Forés d’Alcover. Aquest aparcament és de pagament, però podrem evitar-lo si deixem el cotxe a l’ermita del Remei, a 10 minuts a peu de Mas Forés. Si voleu veure on neix el Glorieta, podeu continuar camí amunt després d’haver-vos remullat al Niu de l’Àliga.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - Niu de l'Àliga

El Niu de l’Àliga, al riu Glorieta – @Tabalot

El gorg de Santa Margarida: una sorpresa de la vall d’Hostoles

Des de l’aparcament de l’Espai Polivalent del poble de Planes d’Hostoles, a la Garrotxa, anem en direcció a Amer per la via verda que uneix Olot amb Girona. Quan trobem les restes de l’església de Santa Margarida, girem a l’esquerra. Les marques grogues ens duran fins al riu Brugent i el meravellós gorg de Santa Margarida, amb un salt d’aigua fabulós, que refresca l’entorn.

Escapada amb cotxe als millors gorgs - Gorg de Santa Margarid

El gorg de Santa Margarida, a les Planes d’Hostoles – @AlbertTM

Si us han agradat aquestes propostes de banys refrescants en piscines naturals per fer una escapada amb cotxe, també us agradaran l’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Brava i l’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Daurada.

Els consells que heu de tenir en compte

Recordeu que abans d’agafar el cotxe i fer una distància llarga, cal preparar bé el cotxe. A la Ciutat del Motor de Badalona trobareu tots els concessionaris, i hi estareu molt ben assessorats.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.