Us agraden les platges de sorra fina i blanca, poc profundes i aigües càlides? En aquesta escapada amb cotxe per les millors platges de la Costa Daurada trobareu el vostre paradís! Com vam fer amb l’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Brava, hem endreçat les platges de nord a sud, perquè trieu vosaltres mateixos el punt on voleu començar. És una selecció de platges que són accessibles amb cotxe —o que tenen habilitat un aparcament a prop. En aquest viatge, el nostre eix de referència serà sempre l’N-340. A conduir i a banyar-se!

Platja de les Madrigueres, la reserva natural de Sant Salvador

Al nord de Sant Salvador, que és el barri marítim del Vendrell, hi ha la zona humida de les Madrigueres, un espai litoral de 30 hectàrees que està preservat de la urbanització. A la platja que hi ha en aquesta zona, doncs, garantim un bany tranquil, lluny d’habitatges i passeigs marítims, però a la vegada a prop de tot —també és a tocar de Calafell.

Platja Madrigueres del Vendrell ©Maria Rosa Ferré

Les palmeres de la platja de les Madrigueres, a Sant Salvador ©Maria Rosa Ferré

Platja dels Muntanyans, les dunes de Torredembarra

Abans d’arribar a la platja i poder posar-hi la tovallola, haureu de travessar unes dunes per unes passarel·les. Això vol dir que sou als Muntanyans, un espai natural de Torredembarra que té un gran valor ambiental i ecològic. I això fa que la platja sigui més respectada, perquè som en un entorn natural fràgil que cal conservar. Un cop travessades les passarel·les, us espera una platja de sorra fina infinita, amb onades simpàtiques que us faran tornar a la infantesa si bufa una mica el vent.

Muntanyans, Torredembarra ©Jorge Franganillo

Una de les passarel·les que travessen les dunes dels Muntanyans, a Torredembarra ©Jorge Franganillo

Les Botigues de Mar, les cases de pescadors d’Altafulla

Les Botigues de Mar és el barri mariner d’Altafulla. En aquest indret, durant el segle XVIII, van anar construint-se arran de mar petits magatzems on els pescadors desaven els estris de feina i els comerciants emmagatzemaven els productes destinats a les colònies. A començament del segle XX, aquests magatzems (o botigues) es van anar transformant en habitatges, que avui són residències d’estiueig privilegiades: estan ubicades davant del mar i mantenen l’essència del seu origen mariner.

Les Botigues de Mar

Les Botigues de Mar és el barri mariner d’Altafulla, just davant del mar ©Alberto-g-rovi

Les Botigues de Mar té un altre al·licient, i per això l’hem inclòs en aquesta escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Daurada: a la tarda podem visitar la vila closa d’Altafulla, que és una meravella.

Un dels carrers de la vila closa d'Altafulla ©Jorge Franganillo

Un dels carrers de la vila closa d’Altafulla ©Jorge Franganillo

Platja de Tamarit, amb un castell com a decorat

Situada poc abans d’arribar a la ciutat de Tarragona, aquesta platja és espectacular i tranquil·la. Amb més d’un kilòmetre i mig de llargada, uneix el nucli de Tamarit amb la platja d’Altafulla. També té el seu raconet natural protegit, perquè hi desemboca el Gaià. Presidida per l’imponent castell de Tamarit, és una platja protegida i aïllada enmig de la natura. A l’altra banda del castell hi ha la cala Jovera, també molt recomanable!

Platja de Tamarit ©Ferran Llorens

La platja de Tamarit, amb el castell al fons ©Ferran Llorens

Cala Fonda, al cor del bosc de la Marquesa

És una platja verge, envoltada pel bosc de la Marquesa, una massa forestal arran de mar que es va salvar de l’especulació urbanística. No podreu arribar amb el cotxe al peu de la platja, però l’hem triat perquè és realment espectacular. També coneguda com a platja Waikiki, la cala Fonda està ben protegida per uns penya-segats, que la preserven de les multituds. Tingueu en compte que és nudista. Per arribar-hi, deixeu el cotxe a l’aparcament de la platja Llarga de Tarragona i camineu fins al final de l’arenal per agafar un camí que s’endinsa per l’espai natural de la Punta de la Móra i baixa a la platja per un corriol.

Cala Fonda, bosc de la Marquesa

La cala Fonda (o platja Waikiki), amb el bosc de la Marquesa al seu darrere ©Jordi Carceller Comas

Platja dels Capellans: una cala petita al costat d’una gran ciutat

És una de les platges verges del terme de Tarragona. La trobareu al peu de la urbanització Cala Romana, i disposa d’aparcament, però és petit (cal matinar per trobar-hi lloc!). Envoltada de roques i pinedes, és un petit paradís d’aigües tranquil·les i cristal·lines. Val molt la pena! No hi ha servei de bar, però heu de saber que si us porteu el menjar, el podreu gaudir fresquets i a l’ombra, a la zona de pícnic que hi ha habilitada sota els pins.

Platja dels Capellans ©Jorge Franganillo

La platja dels Capellans, a Tarragona ©Jorge Franganillo

L’Arenal: urbana i natural alhora

Passem de Tarragona a l’Hospitalet de l’Infant, on també hi ha unes bones platges, com la de l’Arenal, la més gran del terme i la que queda més a prop del poble. És una platja ampla i de sorra fina. La part nord és una platja urbana, de fàcil accés des del passeig marítim, mentre que l’extrem sud és una platja natural, amb dunes, un bosc de pi blanc i un petit aiguamoll amb jocs.

L'extrem sud de la platja de l'Arenal, a l'Hospitalet de l'Infant

L’extrem sud de la platja de l’Arenal, a l’Hospitalet de l’Infant ©Seryam

Platja del Torn: el paradís a la terra

L’escapada amb cotxe a les millors platges de la Costa Daurada s’acaba a la platja del Torn, el paradís a la terra. És una platja naturista de renom internacional, que forma part de l’espai d’interès natural de la Rojala – Platja del Torn. S’hi pot accedir des de la carretera N-340 i gaudir d’una vista panoràmica de la platja durant el trajecte. Les seves aigües són transparent, i estan escortades per dunes, màquies i pinedes. A dins de l’aigua, la posidònia garanteix una aigua cristal·lina i oxigenada. Una delícia.

Platja del Torn ©Jseoanepascual

La platja nudista del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant ©Jseoanepascual

Més escapades amb cotxe

Platja o muntanya? Si us agrada més la fresqueta de les altures, us agradaran aquestes escapades amb cotxe a la muntanya: escapada ambcotxe a la vall de Lord, l’escapada amb cotxe a la vall de Camprodon, l’escapada amb cotxe a les valls d’Àneu, l’escapada amb cotxe a l’Alta Ribagorça, l’escapada amb cotxe a la vall de Cardós, l’escapada amb cotxe alBaridà, l’escapada amb cotxe a la vall de Núria, l’escapada ambcotxe a Salardú i l’escapada amb cotxe al Pedraforca.

Els consells que heu de tenir en compte

Recordeu que heu de conduir durant hores, prepareu bé el cotxe abans de l’escapada. A la Ciutat del Motor de Badalona trobareu tots els concessionaris, i hi estareu molt ben assessorats.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.