fars intel·ligents

El nou Ford Focus és el primer cotxe equipat amb una tecnologia d’il·luminació que llegeix els senyals de trànsit i les marques dels carrils, per fer coincidir els feixos dels fars amb el que hi ha davant i fins i tot a la volta de la cantonada.
Vine a probar-lo demanant cita prèvia al nostre concessionari Ford a Badalona.

El nou Ford Focus segueix acumulant punts de tecnologia. Aquesta vegada, el tant és en el terreny de la conducció nocturna, motiu de preocupació per a tots els usuaris a la carretera. I no és per menys! Els experts diuen que el risc de tenir un accident mortal és tres vegades més gran durant les hores sense llum; a més, una enquesta de Ford mostra que el 81% dels conductors tenen por de conduir de nit. El sistema d’Il·luminació Frontal Adaptativa fa que l’ansietat de posar-se al volant al vespre es converteixi en una experiència més còmoda i potencialment més segura.

Dóna’m raons

  1. Utilitzar els senyals de trànsit i marques de carril com a referència per ajustar els feixos dels fars i que il·luminin la carretera de manera òptima. Per exemple, per eixamplar el feix de llum quan el vehicle s’aproximi a una rotonda perquè els conductors puguin veure més fàcilment als vianants i als ciclistes.
  2. El nou sistema utilitza l’entorn real del cotxe, en lloc de dependre de la cartografia GPS, que no sempre reflecteix els canvis en el traçat de les carreteres.
  3. Aprofitant les tecnologies de càmeres i il·luminació, el nou sistema d’Il·luminació Frontal Adaptativa de Ford segueix les marques dels carrils perquè pugui dirigir els fars cap a les corbes abans que el conductor mogui el volant.
  4. Evita que els conductors enlluernin als altres a la carretera mitjançant la funció de ‘Llums Llargues sense Espurnes‘, una tecnologia d’il·luminació que elimina la possibilitat d’enlluernar accidentalment a altres conductors i que ajuda a veure millor el camí que té per davant el conductor.

Michael Koherr, enginyer d’investigació d’il·luminació de Ford Europa, afirma que “L’objectiu és que conduir de nit no tingui per què ser més difícil de conduir de dia. Les nostres últimes tecnologies d’il·luminació formen part del nostre pla per fer-ho realitat”. Entre molts altres projectes d’il·luminació avançats, Koherr i el seu equip estan desenvolupant una nova tecnologia d’il·luminació puntual que utilitza una càmera infraroja per localitzar i rastrejar a persones, ciclistes i animals de mida gran amb un abast de fins a 120 metres.

Vine a probar-lo al nostre concessionari Ford a Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.