És molt comú comparar diferents tipus de productes, en aquest cas, la comparació serà entre dos dels tipus de fars de cotxes que més s’utilitzen en l’actualitat: els fars LED i els fars de xenó.

Per saber que fars per a cotxe ens interessen més, primer hem de conèixer-los una mica: principalment el seu funcionament i els seus avantatges. A continuació li parlarem sobre les característiques més importants d’aquests dos tipus de fars.

Coneixent millor els fars LED

Un LED és simplement un díode que emet llum quan el corrent flueix per ell. Els fars LED usualment compten amb més d’un díode per emetre una llum molt més àmplia i tenir un enllumenat molt més gran.

Avantatges dels fars LED

  • Consumeixen poca energia. Una de les grans avantatges dels fars LED és que tenen un consum energètic molt baix, és per això que s’utilitzen en tants camps de la vida diària actualment.
  • Poca inèrcia lumínica. Que tinguin una inèrcia lumínica molt baixa vol dir que no triguen gairebé temps entre l’encesa i el arribar a el 100% de la seva capacitat, moltes vegades es parla que fins i tot és immediat, és a dir, triga 0 segons.
  • La llum és molt blanca. El color d’alguns fars LED és tan blanc que pot arribar a ser fins i tot de 5000K.
    Llarga vida útil. La vida útil dels fars LED pot fins i tot superar la vida útil d’un automòbil.
  • Cost alt, però accessible. Tot i que en els últims anys el preu d’aquests petits fars ha baixat bastant, es manté una mica més alt que alguns altres fars de mercat, de la mateixa manera, el rendiment és molt bo, per tant, el preu sol valer la pena.

Coneixent millor els fars de xenó

Els fars de xenó porten molt més temps al mercat i es componen per una bombeta xenó i una centraleta xenó.

Avantatges dels fars de xenó

  •  Ràpida inèrcia lumínica. Els fars de xenó triguen entre 1 i 3 segons en arribar a el 100% de la seva capacitat.
  • Consum energètic baix. Tot i que les bombetes de xenó tenen un consum energètic major a el dels LED, és molt més baix a el dels halògens.
  • Vida útil d’aproximadament 5 anys.
  • Diferents colors. En el cas dels fars de xenó poden trobar diferents tipus de blanc que poden anar entre uns 6000K i uns 4300K.

Com prendre una decisió entre fars LED o xenó?

Coneixent ara una mica millor el funcionament, les característiques i alguns dels avantatges de cada un dels fars, pots seleccionar el tipus de far per cotxe que millor resultat et sembli que pot oferir-te.

Sempre que comparem diferents opcions, hem de tenir en compte quines són les nostres necessitats i el nostre pressupost. En aquest cas, no hi ha un tipus de far millor que un altre, la decisió s’ha de basar en les prioritats de cada conductor i de cada vehicle, així com de la zona per la qual es sola conduir.

És possible que els fars LED desplaci en alguns anys del xenó a causa de la seva gran durabilitat, baix consum i alta inèrcia lumínica, però els fars de xenó són més econòmics i ofereixen versatilitat pel que fa a potència lumínica, pel que en ocasions presenten avantatges sobre seus competidors. El millor és que analitzis les teves circumstàncies i escullis els fars per cotxe que millor s’ajustin a elles.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.