Ford ha seguit fent arribar la seva tecnologia híbrida als seus vehicles comercials durant el 2020. En funció del model, es pot triar un motor mild-hybrid o un híbrid endollable. A continuació, repassem les opcions electrificades que oferim al mercat.

Furgonetes híbrides

L’electrificació de la indústria de l’automòbil és una realitat progressiva. Fruit d’això estan arribant al mercat noves tecnologies destinades a fer que els nostres vehicles siguin més respectuosos amb el medi ambient. I això inclou les nostres unitats comercials. Hi ha models com el Ford Transit o el Ford Tourneo, que es converteixen per dret propi en furgonetes híbrides.

Furgoneta híbrida Ford Transit nova

La nova Ford Transit ofereix diferents tecnologies electrificades en funció de la versió de què es tracti. Si parlem de la Custom, Van o Chasis, cal parlar de motors mild-hybrid. Un sistema de 48 volts alimentat per una petita bateria aconsegueix que tant les emissions com el consum de carburant es redueixin respecte a un motor de combustió tradicional equivalent, en baixar-ne la càrrega de treball. La gran diferència amb un híbrid autorecarregable és que la part elèctrica no pot moure per si sola el vehicle, cosa que per altra banda no li impedeix lluir l’etiqueta Ressò de la DGT, amb tots els beneficis que això comporta.

 

La tecnologia mild-hybrid no requereix cap aprenentatge per al conductor. El funcionament del sistema és totalment automàtic, de manera que el dia a dia del professional no canviarà, més enllà de l’estalvi que suposarà per a la butxaca en carburant. La part elèctrica permet gastar menys tant a la ciutat com a la carretera.

Si parlem de la Ford Transit Custom o de la Tourneo Custom, a més de la tecnologia mild-hybrid, també es pot optar per les versions Plug-In Hybrid o, el que és el mateix, les que incorporen un motor híbrid endollable. En el cas de Ford, es tracta realment d’una opció REEV, és a dir, un elèctric d’autonomia estesa. El motor EcoBoost d’1,0 litres té com a missió regenerar l’energia de la bateria perquè alimenti durant el màxim de temps possible el propulsor elèctric, que és l’encarregat de moure la furgoneta. Aquesta bateria es pot connectar a la xarxa també. En total s’anuncia una autonomia elèctrica de 56 quilòmetres en tots dos models, cosa que els dóna dret a lluir l’etiqueta Zero de la DGT.

El conductor pot canviar entre els diferents modes de conducció, encara que en tots dos casos es disposa d’un sistema que funciona de la mà del GPS i que és capaç d’activar el programa totalment elèctric segons s’accedeixi a una zona de baixes emissions, cada cop més nombroses a les grans ciutats. És precisament al trànsit urbà, quan més combustible gasta un vehicle tradicional, on més estalvi es nota. Aquí és possible fer servir pràcticament sempre energia elèctrica, més barata que el carburant.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.