Gama Subaru ECO - GLP 2

Des d’ara tota la gamma SUV de Subaru es troba disponible amb GLP. Una Gamma ECO formada pel XV, Outback i Forester, podrà beneficiar-se de tots els avantatges d’aquest carburant respectuós amb el medi ambient. Entre elles, l’obtenció de l’etiqueta ECO i l’accés assegurat a les grans ciutats. Tot gràcies a la significativa reducció d’emissions de CO2 i d’òxids de nitrogen, a més d’un substancial estalvi en el cost per quilòmetre i més de 1.000 km d’autonomia total.

El gas liquat del petroli (GLP) o autogas s’ha convertit en un dels combustibles alternatius amb major penetració en el mercat mundial. Des de fa uns anys a Subaru aposta pels vehicles bi-fuel (capaços de funcionar tant amb gasolina com amb GLP), reafirmant el compromís amb la protecció del medi ambient i contribuint a la millora de la qualitat de l’aire per les seves baixes emissions de partícules, diòxids de nitrogen i CO2.

La introducció del GLP en la nostra Gamma ECO, juntament amb la significativa reducció de les emissions dels actuals models de combustió interna, és una baula més cap a la diversificació energètica darrere de la cura del medi ambient.

Amb l’arribada de l’Outback 2019 es completa l’actualització de la gamma SUV, que va començar amb l’arribada de la XV 1.6 Executive Plus i va seguir amb el Forester 2019, estant tots ells disponibles en versió ECO bi-fuel equipada amb dos dipòsits -un de gasolina (50/60 litres, depenent del model) i un altre de gas (entre 46 i 60 litres) – i podent circular indistintament amb tots dos combustibles amb una autonomia total superior als 1.000 km.

Els vehicles propulsats per GLP estan reconeguts per la DGT amb l’etiqueta ECO gràcies a les seves baixes emissions de CO2 i, sobretot, d’òxids de nitrogen. Gràcies a aquesta distinció, els Subaru ECO bi-fuel poden circular sense limitacions pel centre de les ciutats durant els períodes de restriccions al trànsit per alta contaminació, alhora que accedeixen a importants descomptes en les zones d’aparcament regulat, en els impostos municipals de circulació i en els peatges en determinats municipis i comunitats autònomes.

Gama Subaru ECO - GLP

Avantatges de conduir un model GLP de Subaru

El primer avantatge, molt interessant per al conductor, és econòmica. Utilitzant el GLP és possible estalviar fins a un 40% en combustible, però també s’aconsegueixen bonificacions i tarifes especials en alguns tipus d’estacionament, com SER, Via T, o IVTM. Descomptes que deuen al fet que compta amb l’Etiqueta ECO per tractar-se d’un carburant no contaminant. Un gran avantatge per als que viatgin amb tota la família en el gran Subaru Forester GLP.

Precisament és l’obtenció de l’Etiqueta ECO la segona de les seves importants avantatges. En tenir aquest distintiu podràs accedir a qualsevol centre de ciutat sense restriccions, a més de circular per carrils BUS / VAO. Tampoc tindràs problemes per aparcar en qualsevol zona de la ciutat quan condueixis teu Subaru XV GLP. Una circulació sense límits és possible gràcies a l’GLP.

I, finalment, un tipus de circulació que a més protegeix al medi ambient. Perquè la conscienciació a aquest nivell cada vegada és més gran i més necessària. La important avantatge mediambiental s’aconsegueix gràcies a les seves baixes emissions de CO2, NOx i gairebé nul·les emissions de partícules. Podràs endinsar amb el teu Subaru Outback GLP a la natura i respirar aire pur sempre. I a més redueix a la meitat els sorolls, una millora en contaminació acústica que també és un problema del qual preocupar-se.

Pel que fa a l’autonomia, fins i tot arriba a duplicar la dels vehicles tradicionals en comptar amb dos dipòsits, el propi de GLP i el de gasolina. I mai et quedaràs sense combustible perquè hi ha 500 punts de servei on repostar a tot Espanya. Si vols recórrer tot el país amb la vostra Subaru Impreza GLP, podràs fer-ho sense haver de preocupar-te per res.

Cost del GLP

El cost de les versions bi-fuel de GLP (1.750 € sobre el preu de la versió gasolina, independentment del model triat), es compensa sobradament pel substancial estalvi en el cost per quilòmetre, ja que el litre de GLP té un preu molt inferior al dels combustibles tradicionals. La gamma part dels 22.250 € de l’Impreza ECO bi-fuel, mantenint intacta la garantia de fàbrica de 3 anys o 100.000 km. -5 anys, en cas de contractar extensió de garantia de 2 anys addicionals-.

El GLP és el carburant alternatiu més utilitzat del món, amb gairebé 27 milions de vehicles en circulació, 15 milions d’ells a Europa i més de 60.000 unitats circulant per les carreteres espanyoles i reduint la petjada contaminant del nostre parc automobilístic (18.000 d’elles venudes en 2018). En l’actualitat hi ha més de 600 estacions de servei amb sortidors de GLP distribuïdes per tota la geografia espanyola.

Durant la seva combustió, el gas liquat genera aproximadament un 15% menys d’emissions de CO2 que la gasolina (68% en el cas dels nocius òxids de nitrogen, NOx) i un 10% menys que el gasoil. A més, quan el vehicle consumeix GLP és sensiblement més silenciós, la qual cosa redunda en el confort de tots els ocupants.

Si tens dubtes de les versions Subaru GLP vine a veure’ns al nostre concessionari Subaru a Badalona concertant una cita prèvia.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.