Des que ens vam treure el carnet de conduir, vam comprar el nostre primer cotxe en els concessionaris de cotxes a Badalona, ​​i vam començar a recórrer quilòmetres, anem desenvolupant hàbits de conducció que en ocasions no són els correctes. Són petits vicis que anem adquirint a mesura que passen els anys, que després resulten molt difícils de solucionar. Per això és important tenir-los en compte en els nostres primers anys de conducció, perquè després puguem conduir correctament i evitar problemes, tant de seguretat com en els nostres vehicles.

La majoria d’hàbits incorrectes de conducció tenen un impacte directe en el benestar del nostre vehicle. Solen generar problemes que després haurem de resoldre en tallers oficials a Badalona, ​​per la qual cosa és molt millor no desenvolupar aquests hàbits negatius si no volem haver de gastar diners en el taller, per reparar el nostre vehicle per la nostra pròpia culpa. Anem a fer-li un cop d’ull a aquests hàbits de conducció que pràcticament duem a terme de forma inconscient i que podem solucionar fàcilment.

Hàbits de conducció

 

Deixa de recolzar la mà a la palanca de canvis

Un dels hàbits negatius que es poden veure de forma més freqüent és el de portar recolzada la mà a la palanca de canvis mentre conduïm. Aquest innocent gest pot portar més problemes al nostre cotxe del que pensem. Com més temps passem amb la mà a sobre de la palanca de canvis, més anirem perjudicant tot el canvi de marxes en general. Els sistemes d’engranatge i els diferents mecanismes que componen aquest sistema poden anar cedint a poc a poc sense que ens n’adonem, i podrien produir un problema que hauríem de resoldre al taller.

Una cosa tan senzilla com recordar que hem de separar la mà de la palanca de canvis cada vegada que fem un canvi de marxa solucionarà aquest hàbit que amb el temps molts conductors desenvolupen.

 

Posar-nos el cinturó cada vegada que entrem al cotxe

Aquest hàbit és un dels menys freqüents entre conductors joves, però en conductors més grans, que han viscut l’època en què utilitzar el cinturó de seguretat no era obligatori, encara es pot veure. Si bé és cert que aquest hàbit no implica a priori cap risc a nivell mecànic o d’avaria per al nostre vehicle, sí que implica un grandíssim risc per a la nostra salut en cas d’accident, i d’altra banda també té una implicació legal, ja que no utilitzar el cinturó de seguretat mentre conduïm és una infracció de trànsit.

És important recordar sempre que anem en cotxe, que el primer que hem de fer és posar-nos el cinturó de seguretat.

 

Senyalitza adequadament els canvis de carril

Són moltes les persones que semblen oblidar perquè serveixen els intermitents. Una cosa tan senzilla com canviar de carril requereix d’unes indicacions precises amb els intermitents. Hem de recordar que si no indiquem què és el que estem fent a la resta de conductors que estan a la carretera, correm el risc de tenir un accident.

Cal senyalitzar en tot moment el que estem fent, i per això tenim al nostre cotxe eines com els intermitents.

 

Evita portar el peu recolzat en l’embragatge

Igual que amb el canvi de marxes, moltes persones porten el peu recolzat sobre l’embragatge. Ho fan per comoditat i per estar sempre preparats per a realitzar el canvi de marxa, i és un error, ja que l’embragatge anirà generant folgança, i un innocent i senzill gest pot acabar per convertir-se en una cara reparació al taller.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.