Hyundai Tucson

El nou Tucson està ple de dispositius de seguretat que fan que els viatges siguin més segurs i còmodes. Un d’ells és el Surround View Monitor, que ofereix una vista de 360 ​​° al voltant del vehicle gràcies a les imatges captades per diverses càmeres.

Fa uns anys, la indústria de l’automòbil va incorporar una sèrie de sensors capaços d’avisar al conductor, mitjançant senyals acústics, quan detectaven la presència d’algun objecte a prop del vehicle. Aquells sensors d’aparcament, que encara avui faciliten de manera encomiable la maniobra, sobretot marxa enrere, van ser superats per les càmeres de visió del darrere, que no només adverteixen de la presència d’obstacles, sinó que també són capaços de projectar la imatge posterior del cotxe en una pantalla gràcies a l’ús d’una càmera. Ara, el nou TUCSON fa un pas més enllà amb la incorporació d’un sistema de monitorització perifèrica, que es recolza en una sèrie de càmeres per mostrar a la pantalla del sistema de infoentreteniment una imatge 360 ​​graus dels voltants del vehicle.

Amb aquesta tecnologia, el conductor i la resta d’ocupants reben una imatge zenital del cotxe dins del seu entorn, cosa que no només facilita la realització de maniobres, sinó que també redueix el risc de patir un impacte o d’atropellar un vianant ubicat a algun dels punts cecs. Aquesta imatge s’activa de manera automàtica quan s’introdueix la marxa enrere. A més, les línies dinàmiques de color de la càmera de visió posterior ajuden a aconseguir la posició d’estacionament perfecta.

Aquest sistema de visió perimètrica, conegut com Surround View Monitor (SVM), és només una de les tecnologies incloses en el paquet de seguretat activa i assistència a la conducció Hyundai SmartSense. Dins d’aquest paquet es troba també, com a novetat, un sistema d’assistència a la frenada d’emergència (FCA), un sistema actiu de canvi involuntari de carril (LKA) i un sistema intel·ligent de reconeixement de senyals (ISLW). Aquestes tecnologies es sumen a d’altres ja conegudes, com el detector de fatiga del conductor (DAW), que ajuda a monitoritzar el comportament del conductor ia detectar cabeceos o signes de cansament, o l’assistent de llums llargues (HBA), capaç de canviar de llums llargues a curtes de manera automàtica per evitar enlluernaments. Aquesta funció ara es combina amb uns nous fars full LED.

Una altra de les incorporacions ressenyables en el nou TUCSON és el control de creuer intel·ligent amb sistema de parada i arrencada automàtica. Aquest sistema utilitza els sensors del radar frontal per mantenir constant la velocitat i la distància amb el vehicle precedent sense que el conductor hagi de fer cap tipus d’acció. De manera automàtica, el TUCSON frena i accelera per mantenir una conducció eficient, segura i confortable.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.