L’hivern és una de les èpoques més dures per als nostres cotxes. Hem de tenir en compte que, per a que el cotxe funcioni en perfectes condicions a l’hivern i aguanti sense problemes, hem de dur a terme una sèrie de consells clau de manteniment que ens asseguraran que el cotxe no tindrà problemes. No només durant l’hivern, sinó també quan acabi i comencin èpoques més càlides. En moltes ocasions, aquests consells no es posen en pràctica, i el cotxe no manifesta cap problema durant l’hivern, però sí que mostra signes problemàtics quan aquest finalitza, i tot es deu normalment al fet que no s’ha cuidat adequadament el cotxe durant l’època de més fred de tot l’any.

En els concessionaris de cotxes a Badalona sempre donem recomanacions als nostres clients per poder tenir-ne cura. En qualsevol cas, anem a repassar tots aquests consells per poder tenir clar com hem de cuidar el nostre cotxe per no tenir cap contratemps i poder mantenir-lo tot i que ens enfrontem a temperatures de sota zero.

Manteniment del teu cotxe a l'hivern

 

1 – Una revisió abans de passar l’hivern

En els concessionaris oficials de Badalona poden fer una revisió del nostre vehicle abans que comenci l’hivern. Es tracta d’una de les millors formes de quedar-nos completament tranquils abans del començament d’aquesta època que serà dura per al nostre cotxe. Un professional del món del motor sempre sabrà a què cal fer-li un cop d’ull. Si sabem que anem a passar molt temps en estacions de muntanya, on la neu és abundant, hem d’indicar-ho als professionals que revisaran el nostre cotxe, per a que puguin donar-nos els millors consells.

2 – Porta sempre cadenes al cotxe

A hores d’ara pot semblar una obvietat, ja que són moltes les persones que saben que han de dur cadenes al cotxe durant l’hivern, però no obstant això, encara són moltes les que s’obliden de ficar-les. Hem de triar les cadenes que més ens agradin; avui dia tenim les de plàstic, que són molt còmodes i molt ràpides de posar, així que no hi ha excuses.

3 – Revisa els líquids del teu cotxe

Hem de tenir en compte que, durant l’hivern, els líquids del nostre cotxe es poden veure afectats per les baixes temperatures. Per això, l’ideal és que els nivells dels líquids es trobin en els nivells òptims, indicats pel fabricant. D’aquesta forma, mai tindrem problema de manca de líquid anticongelant, per exemple, que resulta indispensable en les èpoques hivernals per a que el cotxe pugui funcionar en perfectes condicions.

4 – Abans de sortir, revisa la pressió dels pneumàtics

Si sempre és important revisar la pressió dels pneumàtics, segurament ho és molt més durant l’hivern. Hem de tenir en compte que les condicions de les carreteres poden ser una mica pitjors a l’hivern a causa de les inclemències meteorològiques, com la neu o la pluja. Per això és indispensable tenir els pneumàtics ben inflats, perquè puguin adherir-se a la carretera a la perfecció.

5 – Tracta de mantenir el cotxe el més net possible

Aquest consell és fonamental si volem mantenir l’exterior del nostre vehicle en bones condicions. El mal temps ens deixarà fang i brutícia al cotxe, de manera que cal tractar de netejar-lo freqüentment. Si no ho fem, el gel, la neu, la pluja i el fang poden acabar per generar corrosió a l’exterior del nostre vehicle que resultarà molt difícil de reparar.

2 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *