Matrícula azul

És possible que hagis observat que alguns vehicles llueixen ara una matrícula blava. Per descomptat no passa desapercebuda i no volem que et quedis amb el dubte, així que anem a veure de què es tracta.

Què signifiquen les matrícules blaves?

Fons blau amb números i lletres en blanc, així són aquestes noves matrícules de cotxes que s’estan fent servir des de fa ja alguns mesos.

El que ens indiquen aquestes matrícules és que estem en presència d’un vehicle de transport col·lectiu de passatgers, ja sigui un VTC o un taxi.

El seu ús es deriva de l’última reforma que s’ha fet del Reglament general de vehicles, que és una norma que regeix a nivell nacional. Així que el color blau estarà ara present en certes matrícules d’Espanya.

La peculiaritat és que la matrícula blava només s’usa en la part posterior del vehicle, la davantera segueix sent blanca.

L’únic que canvien són els colors, la placa blava segueix mantenint el mateix sistema de numeració.

Qui està obligat a dur la matrícula blava?

La placa posterior ha de ser blau en el cas de taxis i vehicles de lloguer amb conductor o VTC (Uber, Cabify i similars) de fins a nou places.

La norma està en vigor des de l’agost de 2018, així que els cotxes matriculats a partir d’aquesta data surten ja del concessionari amb matrícules blaves.

Per a aquells vehicles que estiguin matriculats abans de l’agost de 2018 i que hagin de portar la matrícula blava s’ha establert un període d’un any per fer el canvi.

És per això que fins fa uns mesos es veien més aviat poques i segur que últimament has notat un augment bastant notable de les mateixes. El termini s’esgota i els professionals del sector es van adaptant a la nova norma.

Per a què serveix la matrícula blava?

Ara que saps què és la matrícula blava possiblement t’estiguis preguntant quin és el sentit de la mateixa.

No es tracta d’un canvi merament aleatori, sinó d’una decisió que busca protegir tant als professionals com als clients de taxis i VTC. És una mesura que ajuda a reduir els casos de pirateria en el sector del transport col·lectiu de passatgers.

Ara mateix encara estem dins el termini d’adaptació, així que encara queden vehicles que no han canviat la placa. Però després l’1 d’agost de 2019, si vas a agafar un taxi o un VTC i observes que no porta matrícula blava a la part de darrere, no hauries de pujar-te, es tracta d’un pirata.

Com va sorgir la idea?

Com a usuari del servei de transport col·lectiu de viatgers potser no siguis conscient del gran increment de taxis pirata que hi hagut en els últims anys, però en el sector del taxi sí que s’han adonat.

Va ser el mateix col·lectiu de taxistes el qual va iniciar la petició que es prenguessin mesures per ajudar a identificar a aquells vehicles que sí que compleixen amb les condicions legals per al transport de viatgers.

Mesures similars ja es fan servir en altres països com Grècia o Bèlgica. Un canvi senzill que ens pot resultar molt útil per evitar estafes.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.