El Mercedes-Benz EQS és una fascinant fusió de tecnologia, disseny, funcionalitat i connectivitat que el conductor i els seus passatgers poden apreciar amb (gairebé) tots els sentits. La nova berlina, que és el primer model basat en l’arquitectura modular de Mercedes-Benz per a vehicles elèctrics de la gamma alta i de luxe, és un vehicle revolucionari.

Mentre esperem el seu llançament a Europa el proper mes d’agost, somiarem amb la increïble experiència de pujar a bord d’un Mercedes-Benz EQS.

Vista

A l’exterior, el disseny de cabina avançada o «Cab-Forward» i la tersa silueta coupé en forma d’arc «One Bow» amb porta del darrere inclinat són els trets que distingeixen a primera vista el Mercedes-Benz EQS, i detalls com el frontal en disseny Black Panel i la configuració de les llums no fan més que confirmar que ens trobem davant un vehicle elèctric únic, que destaca pel seu caràcter esportiu i futurista.

Un cop a l’espai interior, l’avantguardista MBUX Hyperscreen és el centre que atrau totes les mirades. Aquesta pantalla còncava s’estén davant dels dos ocupants davanters. No només impressionen les seves dimensions espectaculars, sinó també la seva gran qualitat de definició.

Oïda

Per a l’interior de l’habitacle, els especialistes en so de Mercedes han creat per a l’EQS un escenari sonor integral. El so de marxa opcional és reproduït a l’habitacle per mitjà dels altaveus del sistema de so.

En cooperació amb l’especialista en acústica de la natura Gordon Hempton, Mercedes ha desenvolupat tres programes que ofereixen també una experiència acústica d’un realisme impressionant. Aquests nous programes Energizing Nature d’Energizing Comfort ofereixen atmosfèrics ambients anomenats Clar de bosc, Trencar d’ones i Pluja estival.

Una altra possibilitat sonora són els serveis de música en streaming, plenament integrats al sistema d’infoentreteniment MBUX.

Olfacte

El Mercedes-Benz EQS protegeix els seus ocupants de les olors desagradables. A més, el filtre HEPA (High Efficiency Particulate Air) depura amb gran efectivitat l’aire de l’exterior, retenint la pols fina, les micropartícules, el pol·len, el diòxid de sofre i els òxids de nitrogen. Al filtre HEPA de l’EQS s’utilitzen uns 600 grams de carbó activat amb una superfície d’adsorció de la mida d’uns 150 camps de futbol.

També es dirigeix al sentit olfactiu l’ambientació activa del Mercedes-Benz EQS, que forma part del paquet Air-Balance i que incorpora una nova aroma exclusiva de l’EQS que s’anomena No.6 MOOD Linen i que recorda la frescor d’una figa sobre un drap de lli.

Tacte

L´interior de l´EQS ofereix moltes sensacions agradables al tacte: les suaus superfícies de cuir amb perforació dinàmica, la fina estructura d´alta tecnologia del Neotex, els elements de fusta natural de porus oberts…

La MBUX Hyperscreen ofereix així mateix una confirmació hàptica que l’usuari nota en tocar determinades zones de la pantalla tàctil, amb diferent intensitat segons la pressió aplicada.

Per la seva banda, els deu programes de massatge dels seients se senten a tot cos i inclouen fins i tot aplicació de calor, un principi conegut dels massatges amb pedres calentes. Per això, el Mercedes-Benz EQS combina la calefacció de seient amb les cambres inflables d’aire dels seients multicontorn.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.