Mercedes Benz MBUX

L’última revolució de Mercedes-Benz ha estat presentada en el recent saló CES 2018 de Las Vegas, un esdeveniment on les empreses de tecnologia mostren en primícia les novetats que marcaran la tendència de molts sectors. Televisors amb la mida d’una paret, pantalles enrotllables, el portàtil més prim del món i miralls connectats han compartit protagonisme amb el MBUX, el sistema multimèdia d’última generació desenvolupat per Mercedes-Benz.

Mercedes Benz MBUX

Aquest nou sistema multimèdia serà estrenat ja pel nou Mercedes-Benz Classe A, a més del Mercedes-Benz Classe S i la nova generació de la Mercedes-Benz Sprinter. Nou disseny, intel·ligència artificial, control tàctil, realitat augmentada, majors funcions de connectivitat o actualitzacions automàtiques són algunes de les característiques a destacar del MBUX.

Els quatre pilars sobre els quals Mercedes-Benz vol desenvolupar els seus futurs vehicles són: electrificació, connectivitat, conducció autònoma i cotxe compartit. I una de les bases d’aquesta estratègia de futur és el MBUX, un sistema de infoentreteniment que té la capacitat d’aprendre.

Mercedes Benz MBUX

En funció del vehicle que l’incorpori, el quadre d’instruments digital disposa de fins a dues pantalles de 7 i 10 polzades personalitzables. Amb diverses maneres de visualització: Modern Classic, Sport i Understated, tot és configurable per potenciar el fonament de cotxe compartit. Així, cada usuari pot crear el seu perfil on configurar la llum ambiental, l’emissora de ràdio preferida, la posició del seient o fins i tot l’orientació del mapa.

Mercedes Benz MBUX

La configuració del MBUX permet seleccionar què mostrarà cada esfera del panell d’instruments, com un rellotge, velocímetre, dades de viatge, autonomia, informació sobre la música, dades de consum, mapa de navegació, comptarevolucions, gràfics d’assistència, display ECO o el mode de pantalla completa, que mostra la informació de navegació, ruta o assistència.

Mercedes Benz MBUX

Els comandaments tàctils del volant permeten controlar les dues pantalles del sistema MBUX. La dreta exerceix com a pantalla principal del sistema multimèdia, sent tàctil i capacitiva, permetent rotar o fer zoom en les imatges animades en 3D. Incorpora un xip Nvidia d’última generació capaç de mostrar els gràfics més detallats, a més d’una CPU de 6 nuclis i una memòria RMA DDR4 de 8 GB.

Un altre element a destacar del sistema MBUX és el LINGUATRONIC, un sistema de reconeixement de veu millorat que funciona sense haver de fer servir ordres prefixats. Aquesta tecnologia permet que el sistema s’adapti a l’usuari i, per exemple, en dir “tinc fred”, s’activi la calefacció.

MBUX també ha millorat els serveis connectats, amb funcions com la navegació connectada a les infraestructures. Aquesta funció, anomenada Car-to-X, és capaç d’informar sobre les condicions de la carretera, de la localització del vehicle a través d’un dispositiu mòbil, com el telèfon intel·ligent o el SmartWatch, i avisar si el vehicle ha estat colpejat estant aparcat .

Mercedes Benz MBUX

Les millores de la connectivitat permeten, per exemple, predir l’hora de sortida per arribar a una cita de l’agenda, ja que el sistema té en compte l’estat del trànsit, les places d’aparcament disponibles a la zona de destinació o el preu de la gasolina de les gasolineres de la ruta. A més, també s’anticipa per oferir les emissores de ràdio preferides o proposar trucades a certs telèfons als quals sol cridar-se a determinades hores del dia.

La realitat augmentada està disponible al MBUX a través de les imatges reals, captades per les càmeres instal·lades al vehicle, ja que el sistema és capaç de mostrar informació, com fletxes que indiquen on ha de realitzar-se un gir per arribar al destí desitjat, o indicar els números de les cases del carrer per la qual se circula.

Si vols conèixer més detalls sobre el nou sistema de infoentreteniment MBUX, visita’ns en els nostres concessionaris Mercedes-Benz a Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.