L’autonomia i l’eficiència són claus en la nova era elèctrica, i Mercedes-Benz és líder mundial en aquesta carrera. Recentment, un EQS 450+ va recórrer 679 quilòmetres amb una sola càrrega, 124 km més que qualsevol altre cotxe provat anteriorment.

Però a Mercedes-Benz no descansen i volen anar un pas més enllà. L’últim avenç és el prototip Mercedes-Benz Vision EQXX, que respon a les exigències d’una nova generació i eleva l’eficiència energètica a un nivell nou. Per això s’ha treballat a fons l’eficiència del sistema de propulsió, densitat energètica, aerodinàmica i lleugeresa de l’impressionant i futurista disseny.

El Mercedes-Benz més eficient mai construït

El Mercedes-Benz Vision EQXX és la materialització de com imaginen els enginyers de la marca alemanya el futur dels cotxes elèctrics. És el Mercedes-Benz més eficient mai construït, amb un extraordinari consum de menys de 10 kWh per cada 100 quilòmetres i una autonomia de més de 1.000 quilòmetres amb una sola càrrega que posa fi a les preocupacions per l’autonomia disponible.

En el seu desenvolupament ha treballat un equip pioner d’enginyers de Mercedes-Benz, el laboratori de carreres més prestigiós del món, High Performance Powertrains (HPP), i Mercedes-Benz Grand Prix (MGP).

Els químics de bateries de Mercedes-Benz han aconseguit contenir gairebé 100 kWh d’energia en una bateria apta per a les dimensions d’un cotxe compacte. Pel que fa al paquet de referència de l’EQS, el seu volum és un 50% inferior i el pes és un 30% més lleuger.

Per la seva banda, els dissenyadors i els experts en aerodinàmica han aconseguit un coeficient d’arrossegament de tan sols 0,17 cx.

El Mercedes-Benz Vision EQXX ofereix respostes eficaces a problemes urgents com el de la petjada de carboni. L’ús d’innovadors materials reciclats i d’origen vegetal redueix significativament la generació de residus. Els enginyers també han utilitzat eines digitals avançades per rebaixar el pes i reduir els residus consumint un volum més baix de material gràcies a la impressió 3D.

Els pneumàtics ofereixen una mínima resistència al rodament i compten amb una geometria aerodinàmica optimitzada que es combina amb les lleugeres llantes de magnesi per augmentar l’autonomia.

 

El xassís desenvolupat exclusivament per a un cotxe elèctric i un subxassís lleuger de F1 porta l’eficiència de les carreres a la carretera. Els discs de fre lleugers daliatge dalumini també ajuden a mantenir un pes reduït.

Els panells ultrafins del sostre alimenten el sistema de bateries amb fins a 25 km d’autonomia addicional.

A l’interior, una pantalla espectacular d’una sola peça abasta tota l’amplada del vehicle. La seva interfície d’usuari intuïtiva i intel·ligent cobra vida amb gràfics tàctils en temps real.

El disseny exterior i interior obre noves portes al cotxe 100% elèctric. Mercedes-Benz està decidida a crear els cotxes més atractius del futur.

 

Coneix el Mercedes-Benz més eficient mai construït al nostre concessionari Mercedes de Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.