Medidas de seguridad activa Subaru

Per a alguns innovar és fer cotxes d’aspecte futurista o oferir funcionalitats complementàries, però per Subaru innovar és proporcionar, any rere any, cotxes més segurs. Innovar és investigar, millorar i implementar noves mesures perquè la teva seguretat sigui la prioritat. O dit amb un sol hashtag, innovar és #AllAroundSafety.

Medidas de seguridad activa Subaru

Per proporcionar una seguretat integral, Subaru té diferents àrees d’acció. Una d’ella és la seguretat activa, la seguretat que posa mesures per evitar que es produeixi un accident quan s’està conduint.

AWD I MOTOR BÓXER

En el cas de Subaru, hi ha elements de tecnologia sobre el qual es construeix la seguretat activa. El sistema Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) compta amb l’exclusiu motor Subaru Boxer, horitzontalment oposat i baix centre de gravetat, i un tren de potència 4WD dissenyat simètricament. La raó de l’èxit del nostre sistema és que distribueix la potència a les quatre rodes, el que millora el control del vehicle en tota classe de superfícies i condicions meteorològiques. La simetria implica equilibri i l’equilibri és sinònim de seguretat.

XASSÍS I SUSPENSIÓ

Per completar aquesta simetria, són fonamentals els sistemes de suspensió i xassís. Quan parlem de xassís, entra en joc l’estructura d’alta rigidesa de Subaru. Tots els models de la gamma Subaru incorporen bastidors de reforç amb forma d’anell, així com l’ús de materials d’alta resistència en punts estratègics per cobrir sostre, portes, columnes i sòl de la cabina de passatgers. Tot i la resistència d’aquests materials, el bastidor principal segueix sent lleuger, però és més fort i té més rigidesa torsional. El que vol dir que, en cas de col·lisió, l’energia de l’impacte es dissipa i desvia lluny dels ocupants.

Medidas de seguridad activa Subaru

Pel que fa a la suspensió, només un parell de comentaris a tenir en compte. La suspensió davantera d’un Subaru compta amb un disseny de carrera més llarga que permet al vehicle per seguir els contorns del camí. Això proporciona una millor estabilitat de marxa i un excel·lent en resposta de direcció. Per la seva banda, la suspensió del darrere d’última generació manté les rodes perpendiculars a la superfície del camí i absorbeix els cops de manera sostinguda.

ARRENCADA EN COSTA

Si les coses es posen costa amunt, Subaru va al rescat. El sistema d’assistència d’arrencada en costa o sistema antirrampa, ajuda a evitar el retrocés que sol produir-se quan s’arrenca el vehicle a partir d’un 5% de desnivell. Amb aquest sistema, el fre continua activat uns segons després que el conductor deixi de trepitjar-i comença a accelerar. El resultat és que la marxa es reprèn de manera molt més suau i segura.

Medidas de seguridad activa Subaru

Al costat de tot el que ja us hem explicat, els vehicles Subaru inclouen una sèrie de funcions que fan que prendre un revolt, sota qualsevol condició meteorològica i independentment del traçat, es faci de la forma més suau possible, és el que anomenem traçabilitat i ajuda al fet que, davant d’un moviment impredictible de l’automòbil, el vehicle respongui correctament i giri exactament segons els previst i sense problemes. Ciao, ciao, derrapatges.

SISTEMES VDC, ABS i EBD

Tots aquests elements, s’acompanyen d’eficaços sistemes electrònics com el VDC i els abs- EBD, que faciliten el conductor el control del vehicle i que us passem a explicar ara:

  • Sistema VDC: El sistema Control de la dinàmica del vehicle, supervisa i analitza si el vehicle està responent a la ruta prevista del conductor a través d’un conjunt de sensors. En cas de aproximar-se a uns límits d’estabilitat determinats, la distribució del parell de la AWD, la potència del motor i els frens de cada roda s’ajusten automàticament per ajudar a mantenir la trajectòria del vehicle.
  • Sistemes ABS i EBD: El sistema de Frens Anti-bloqueig (ABS) amb Distribució Electrònica de Força de Frenat (EBD) proporciona un control precís de bloqueig de frens i distribució de la pressió de frenada, especialment en camins complicats en què el sistema de frenada és fonamental.
  • Sistema ABS: Controla constantment el moviment de les rodes i redueix la pressió de frenada quan detecta el bloqueig d’una roda.
  • Sistema EBD:  Distribueix la potència de frenada entre les rodes del davant i del darrere per adaptar-se a les condicions del terreny.

Medidas de seguridad activa Subaru

ASSISTENT DE FRE

Finalment, l’assistent de fre d’emergència completa el nostre sistema de seguretat activa. En situacions límits en què cal una frenada d’emergència, molts conductors no arriben a aplicar la suficient pressió de frenada. La funció d’Assistent de Fre ajuda el conductor a pressionar el pedal de fre. Com ho fa? És senzill. El sistema detecta la velocitat amb què es trepitja el pedal de fre i la força que s’aplica per determinar si cal la seva aplicació. Si és així, la pressió de frenada augmenta automàticament.

Medidas de seguridad activa Subaru

Tots aquests sistemes conformen només una part de tota la tecnologia i innovació que Subaru posa en cadascun dels seus vehicles per protegir la teva seguretat. Vols saber més? Contacta amb el nostre concessionari oficial Subaru a Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *