Passar la ITV del vehicle és un dels tràngols més incòmodes pels que qualsevol propietari d’un vehicle ha de passar. Quan el vehicle és nou no cal preocupar-se fins al quart aniversari de la seva matriculació, però a partir d’aquí les revisions a la ITV seran molt més freqüents.

No passar ITV pot suposar multes de 200 €, la intervenció del permís de circulació del conductor i un termini de 10 dies per passar la inspecció, ja que en el cas contrari es procedirà al precintat del vehicle. Així que recomanem estar atents i tenir sempre clar quan passar la ITV del vehicle familiar per evitar aquest tipus de situacions.

Però, com passar la ITV a la primera?

Conèixer què revisar per passar la ITV a la primera és una cosa elemental per evitar d’haver d’acudir una segona o tercera vegada perquè el vehicle necessiti reparacions. Alguns dels consells més útils per passar la ITV a la primera visita són els següents.

Revisar els llums

Els llums en mal estat són causants de moltes faltes lleus i greus en les revisions en les ITV que fan necessari tornar en una altra ocasió. Comprovar que no hi ha llums foses, que il·luminin menys del necessari o que responen de manera arbitrària pot ser el més recomanable abans d’anar a passar la ITV.

Neteja del vehicle

Els inspectors dels centres d’ITV han d’entrar dins del vehicle per passar la revisió i un vehicle net sempre causa una millor impressió a l’hora de donar el veredicte final. Netejar tant l’interior com l’exterior del vehicle només porta 20 minuts i pot ser determinant.

Desperfectes en el parabrises

Els “chinazos” o desperfectes al parabrisa solen ser faltes greus al passar la ITV, així que si tenim un “Chinazo” molt evident el millor és arreglar-lo abans de passar la ITV, ja que ens faran tornar en un altre moment. És especialment important si el “Chinazo” es troba a la zona de visió del conductor.

Estat dels pneumàtics

És lògic que les rodes han d’estar en bon estat perquè la inspecció de la ITV tingui un bon final. Així que hem de comprovar abans d’acudir al centre de que la pressió sigui l’adequada o el dibuix de la roda. A més hem de tenir en compte que només els pneumàtics homologats pel fabricant comptaran amb una resolució favorable.

Estat de la carrosseria

A més, hem d’assegurar-nos que tota la carrosseria estigui ben subjecta, que no hi hagi peces danyades tallants o que el para-xocs estigui en bon estat també són aspectes a tenir en compte per poder passar la ITV amb èxit, ja que pot ser motiu de faltes lleus o greus segons el cas.

 

Com es pot apreciar hi ha alguns trucs que podem tenir en compte abans d’acudir a un centre d’Inspecció Tècnica de Vehicles. I és que només d’aquesta manera tenim garantit passar la ITV a la primera.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.