La saga del Nissan LEAF segueix creixent, incorporant ara a la llista la versió e+, amb més potència i més autonomia. El Nissan LEAF e+ s’ha presentat avui a Tòquio i a Las Vegas i permet a la marca adaptar la eva oferta de vehicle elèctric a les necessitats de cada conductor: els que necessiten un vehicle per recorreguts urbans o distàncies mitjanes tenen a la seva disposició l’actual LEAF, amb una bateria de 40kWh i un motor de 110kW (150CV); mentre que el LEAF e+ dóna resposta als que necessiten un vehicle per a fer distàncies més llargues. L’autonomia WLTP en el cicle combinat del LEAF e+ és de 385 km (pendent d’homologació final); el LEAF actual té una autonomia de 270 km.

El nou LEAF e+ incorpora una bateria de 62kWh que li atorga un 43% més d’autonomia en comparació al model actual de 40kWh. Gràcies a un disseny innovador i un acurat i precís treball d’enginyeria, la nova bateria d’alta potència porta 288 cel·les (el de 40kWh treu 192). A l’hora de recarregar la bateria, els propietaris del LEAF e+ que es connecten a un carregador de 100 kW trigaran més o menys el mateix que els que tinguin un LEAF de 40kWh i es connectin a un carregador ràpid (de 50 kW). Així s’ha demostrat amb les primeres proves fetes al nou LEAF (tot i que la capacitat d’emmagatzematge de la bateria és un 55% superior). A més, el LEAF e+ manté el compromís amb els clients i ofereix una garantia contra la pèrdua de capacitat de la bateria de 8 anys o 160.000 km (el que succeeixi primer).

Nissan LEAF e+

La millora de l’autonomia va acompanyada d’un increment de la potència del motor. El nou LEAF e+ porta un motor de 160kW que dóna un parell de 340 Nm, permetent una major acceleració. L’acceleració de 80 a 120 km/h és un 13% més ràpida que amb l’actual model, la qual cosa li dóna una sortida dels revolts més ràpida i fluïda i permet incorporar-se amb més facilitat al trànsit; la velocitat punta ha millorat un 9%.

“Des que vam llançar la segona generació del Nissan LEAF l’any passat, la resposta dels clients ha estat sorprenent. L’oferta de vehicles elèctrics va creixent dia a dia. Que el LEAF mantingui el seu ‘status’ com el vehicle de zero emissions líder a Europa (malgrat aquest augment de la competència) és una prova de la robustesa del producte. Confiem que amb l’augment de l’oferta mantindrem aquest creixement extraordinari en el 2019”, ha assegurat Gareth Dunsmore, director de vehicles elèctrics i serveis connectats de Nissan Europa.

 

El LEAF 40kWh, el líder més líder

Des que es va llançar el 2010, el Nissan LEAF no només és el degà dels vehicles elèctrics, sinó que també és el més venut del segment a tot el món. L’esperada segona generació es va presentar a Tòquio al setembre de 2017 i va arribar a Europa al març de 2018. Amb una bateria de 40kWh i un motor de 110kW (150CV), s’ha convertit en el vehicle elèctric més venut al continent europeu en 2018. En concret, s’han matriculat 40.000 unitats. A Espanya, ja porta 1.920 comandes.

Es va presentar al públic amb tecnologies totalment innovadores que l’han convertit en la icona de la Mobilitat Intel·ligent de Nissan. Inclou l’avançat sistema ProPILOT (de sèrie en els acabats N-Connecta i Tekna), que facilita una conducció més segura i còmoda. Aquest sistema, la primera fase de la conducció autònoma de Nissan, fa servir la direcció, els frens i l’accelerador per ajudar el conductor en situacions de conducció per un sol carril. En situacions de trànsit lent, permet al nou LEAF desaccelerar i aturar de manera autònoma quan el trànsit s’atura. El sistema reprèn la marxa i segueix al cotxe de davant quan el trànsit torni a fluir. En autopistes, permet mantenir una velocitat de creuer o seguir al cotxe de davant si aquest va més lent, mantenint a més el cotxe dins del carril. També inclou el sistema ProPILOT Park, opcional només en el grau Tekna, per estacionar de manera totalment autònoma, en bateria o en paral·lel d’una manera tan senzilla com és prement un sol botó.

Però si hi ha una tecnologia innovadora i que ha sorprès els seus usuaris, aquesta ha estat l’e-Pedal. Permet arrencar, accelerar, desaccelerar i frenar el vehicle amb només un pedal, únicament canviant la pressió que es fa sobre l’accelerador. Conduir amb un pedal? Només amb un pedal? De veritat? Els dubtes es dissipen amb només provar-ho. A més, l’e-Pedal utilitza l’energia de frenada per recarregar la bateria.

El nou LEAF e+ presentat a Tòquio i a Las Vegas segueix sent la icona de la Mobilitat Intel·ligent de la marca, incorporant totes aquestes tecnologies d’assistència a la conducció que, sens dubte, el fan un vehicle més segur.

 

Més connectat que mai

El nou Nissan LEAF e+ també veu millorada la seva connectivitat. Incorpora una pantalla TFT de 8 polzades amb un sistema de navegació actualitzat que pot connectar-se a un smartphone compatible. Aquesta pantalla TFT disposa de característiques de funcionament similars a un telèfon intel·ligent, com arrossegar, desplaçar i prémer. S’actualitzen aplicacions, mapes i firmware sense fils mitjançant el simple toc d’un botó, en lloc d’haver d’actualitzar manualment per USB o en un concessionari Nissan.

Altres característiques noves inclouen els sistemes Android Auto i Apple Car Play, que permet veure el contingut del telèfon mòbil a la pantalla del vehicle, permetent una connexió ràpida, fàcil i, sobretot, segura.

Vine a descobrir-lo al concessionari Nissan a Badalona.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *